02 / 05 / 2024

İzmir'de iş yerlerinin kaçak eklentileri yıkılıyor

İzmir'de iş yerlerinin kaçak eklentileri yıkılıyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde belediye ekipleri tarafından, iş yerlerinin imara aykırı yapılan eklentileri yıkılmaya başlandı



Karşıyaka Belediyesi ekipleri, uygulama kapsamında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Bahar Karaca tarafından işletilen restoranın eklentisinde yıkım çalışması başlattı. Bahar Karaca, etrafta çok sayıda benzer durumda iş yeri bulunduğunu, ancak sadece kendi iş yerinin yıkıldığını öne sürdü.

Yerel seçimlerde AK Parti'den 5. sıra meclis üyesi olduğunu belirten Karaca, şunları söyledi:
"Hukuki süreç devam ederken belediye ekipleri yıkım gerçekleştirdi.

Sadece benim iş yerim değil, diğer iş yerlerinin de imara aykırı olarak uzantıları, eklentileri var. Belediyeye gittiğimizde bizim uzantımız için ruhsatımız vardı, bunu istedik, ancak 'dosyada ruhsat olmadığını' söylediler.

Başka dükkan sahiplerine de yıkım karara çıktı, ancak sadece sözlü uyarılar oldu veya bazı eklentileri kaldırdılar. Hukuki mücadelemiz devam edecek, tazminat talebinde bulunacağız." Sabah saatlerinde iş yerine gelen noter ekipleri de tespit yaptı. Karşıyaka Belediyesi yetkilileri de ilçe genelinde iş yerlerinin imara aykırı yapılan kaçak eklentilerinin yıkılmaya başlandığını bildirdi.

Başta Büyükşehir olmak üzere birçok belediyenin imara aykırı yapıları yıktığını anımsatan yetkililer, yıkımı gerçekleştirilen iş yerinden çok sayıda şikayet alındığını ve hukuki süreci işlettiklerini kaydetti.

Yıkımdan önce iş yeri sahiplerine süre verildiğini belirten yetkililer, eksikliklerin giderilmediğini söyledi. Hukuki süreci tamamlanan bütün kaçak eklentilerin yıkılacağını ifade eden yetkililer, "İş yerlerinin kaldırımlara, hatta yola dahi masalar koyduklarını, yoldan geçen vatandaşların bu durumdan şikayetçi olduğunu, hiç kimseye farklı uygulama yapılmadığını" ifade etti. (AA)

 


Geri Dön