30 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel değil yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilecek!

İzmir'de kentsel değil yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilecek!

Mustafa Balbay İzmir'de kentsel dönüşüm bölgeleri için "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Bu evlerin içinde yaşayan insanların rızasıyla yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilecek." dedi.



CHP  İzmir  Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay seçim çalışmalarını Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova'da sürdürdü.


Balbay kentsel dönüşüm tartışmalarının olduğu bu bölgeler için, "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Bu evlerin içinde yaşayan insanların rızasıyla yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilecek. İktidarımızda gecekondulaşmayı betonlaşmayla değiştirmeyeceğiz" dedi. 


Buralarda yurttaşların 1960-70-80'li yıllarda kendi olanakları ile yeni semtler yarattığını belirten Balbay, gelinen noktada kentsel dönüşümün buna tam bir çare olmadığını vurguladı. 


Balbay, "Gecekondulaşma sorunu çözülmeliydi. İmarsız semtler, altyapısız evler ve depreme dayanıksız düzensiz yapılaşmalar aşılmalıydı. Buna çare olarak düşünülen kentsel dönüşümün tamamen rantsal dönüşüm olarak algılanması ile birlikte gecekonduların yerini beton kondular aldı. Bu çok sağlıklı değil. Biz kent varoşlarında dönüşümü rantsal değil yaşanabilir şehirler yaratarak gerçeklireceğiz" diye konuştu. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi



Geri Dön