06 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın 'modern şehir' oluşturma yönünün hiç düşünülmemesinden yakındı.

İzmir'de kentsel değil yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilecek!

Mustafa Balbay İzmir'de kentsel dönüşüm bölgeleri için "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Bu evlerin içinde yaşayan insanların rızasıyla yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilecek." dedi.

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıkıcı sonuçları deprem bilincini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıdı ve kentsel dönüşümü gündemin ana konusu haline getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye çapında 30 milyon civarında konut, 6 milyon kadar da iş yeri olduğunu ve bunlardan 2 milyonunun bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaparak, “Rantsal dönüşüm istemiyoruz”

Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada, "Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli" dedi.

Ali Kurt: Kentsel dönüşüm mevcut kaynaklarla mümkün!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, rantsal değil, kentsel dönüşümün mevcut kaynaklarla mümkün olduğunu belirtiyor ve bir öneride bulunuyor. 

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

Oktay Öz: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir!

Bosch 6. İnşaat ve Konut Konferansı dün Ataşehir Marriott Hotel Asia’da yapıldı. Konferansta konuşan By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, ''Demir ve beton fiyatları çok arttı. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir'' dedi.

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme kayıyor!

İMSAD Başkanı Hinginar: "Kentsel dönüşüm, yasal altyapısı tamamlanmadan devam ettirilirse, daha çok rantsal dönüşüm olarak adlandırdığımız şekle dönüşmekte" şeklinde konuştu.

Antalya’da yapılan kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm!

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’da şu an yapılan kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür. Müteahhitler yık yap metodu ile binayı yenilemektedir. Kendilerine rant sağlamaktadır” diyerek kentsel dönüşüm mantığını eleştirdi.

Ali Özcan: Kentsel dönüşüm projeleri deprem odaklı olmaktan çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Özcan: "Depreme hazırlama diye ortaya atılan kentsel dönüşüm projeleri, deprem odaklı olmaktan çıkmış rantsal dönüşüm projelerine dönüşmüştür" dedi.

Kentsel dönüşüm amacına uygun yapılmalı!

Ülkemizde binaların güveniriliği sorunu bulunduğunu belirten İskenderun´da görev yapan inşaat mühendisi Mazlum Uzungeliş, bu yolla başlatılan 'kentsel dönüşüm' uygulamasının, 'rantsal dönüşüme' dönüştüğünü söyledi.

Başka bir kentsel dönüşüm mümkün!

Kentsel dönüşümün rant ile bağlantısını yok saymak için, ya kör ya ahmak ya da aynı ranttan besleniyor olmak gerektiği aşikardır. Ancak kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme indirgeyip kestirip atmanın da bir vebali var.

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm Haberi

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın 'modern şehir' oluşturma yönünün hiç düşünülmemesinden yakındı.


Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, Kentsel Dönüşüm Yasası ve uygulamalarına ilişkin eleştirilerde bulundu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm yolunda hızla ilerlediğini iddia eden Akıllı, modern şehir oluşturma yönünün ön plana çıkarılmaması ve düşünülmemesinden yakındı. 


Akıllı, şöyle konuştu:

"İleriye yönelik modern bir şehrin oluşması için 16.05.2012 tarihinde 6306 sayılı kanun ile çıkarılan “AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ” kanunu kısaca halk arasında “KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUNU” adı altında uygulamaya sokulmuştur. Bu kanunun üç ana hedefi vardır. Bunlar; ülkemizde bulunan 12 milyon sağlıksız ve zayıf binaları yıkarak bunların karşılığında sağlam ve sağlıklı yapılaşma, sağlama yeterince yeşil alanlar teşekkül ettirme ve modern şehir yaratma temalarıdır....