27 / 04 / 2024

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.



AK Parti’nin yerel yönetimler yol haritasının detayları peş peşe belli olurken imar planlaması konusunda da yeni bir vizyon ortaya koyuldu.

Vizyon belgesine göre bundan böyle yerel yönetimlerle ilgili olarak, istismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit verilmeyecek ve buna karşın plan değişiklikleri sadece ada bazlı olabilecek

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan imzalı habere göre vizyon belgesinde şehir planları konusunda uzun vadeli ihtiyaçları gözeten, katılımcı ve hakkaniyete uygun yöntemlerin takip edileceği vurgusu da ön plana  çıktı.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!


HERKESİN FİKRİ ALINACAK

Konu ile ilgili paylaşılan detaylara göre AK Parti’nin yerel yönetimler yol haritasında yer alan planlama metninde şu ifadelere yer verild: 

"Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir biçimde hazırlamaya devam edeceğiz. Zorunlu durumlarda yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı biçimde vatandaşlarımızın gözetiminde yürüteceğiz.
Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini milletimizin görüşü ve onayı alınmasının ardından daha etkin bir biçimde uygulamaya koyacağız.
Gerçekleştirilen çalışmalar konusunda tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin fikirlerine başvuracağız.
Tapu ve kadastro işlemlerinde dijital altyapıyı kullanmayı sürdürecek ve süreçlerin hızlı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağız.
‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri’ imarından taviz vermeden çalışacağız."

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARININ SAYISI ARTIRILIYOR

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbulluları bilgilendirmek amacıyla 39 araç daha eklendiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından  yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" ve "Yarısı Bizden" kampanyası konusunda bilgilendirme amaçlı İstanbul'un çeşitli ilçelerine gönderilen tırlara İstanbullular ilgi gösterdi.

Bu kapsamda bilgilendirme ekibine 39 tanıtım aracını daha ilave eden bakanlık, araçları İstanbul'un ilçelerine göndererek vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürecek.

 

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

TMMOB açıkladı! 530 bin kamu binasının envanteri maalesef yok!


Geri Dön