23 / 06 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm düğümü! Örnekköy'deki dönüşümde sular durulmuyor!

İzmir'de kentsel dönüşüm düğümü! Örnekköy'deki dönüşümde sular durulmuyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ne değinerek, yaşanan mağduriyetler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 



AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bilal Saygılı, son günlerdeki İZBAN tartışması, kentsel dönüşüm, CHP'li belediyelerdeki işçi eylemleri, EXPO 2026 ve belediye kadrolarına akraba alımı iddiaları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. 

Yeni Asır'dan Metin Burmalı imzalı habere göre yaptığı açıklamada belediyelerin İzmir'i kentleşme krizine sürüklediğini dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Örnekköy'deki kentsel dönüşüm için ilk ihale 2018'de gerçekleştirildi. Sözde 6 bin kişi bu dönüşümden yararlanacaktı. Maket projeler ve süslü vaatlerle vatandaşın helal parası toplandı. İki sene içerisinde proje hak sahiplerine teslim edilecekti. Sonuç hüsran. Bir grup politik çıkar elitinin elinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyuncağı olan kentsel dönüşüm çalışmaları yeni mağdurlar oluşturdu. Bizim belediye başkanlarından beklentilerimiz belediyemize güvenerek tapularını devrenden, bizim de mecliste oy birliği yaparak yetki vermiş olduğumuz İzbeton'da neler oluyor çıkıp açıklasın. Yetkisini kanunsuz kullananlar ile belediye ve vatandaşı zora sokanlar hakkında ne yapacak bize anlatsın" diye konuştu.

İzmir de kentsel dönüşüm düğümü! Örnekköy deki dönüşümde sular durulmuyor!

ANKARA'DA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM DÜĞÜMÜ

Geçtiğimiz günlerde  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan  Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nin Planlı Kent Örnekleri oturumunda konuşmuştu. 5 sene kadar önce Ankaralılara çeşitli vaatler veren CHP'li  Ankara  Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sözde temeli atılan toplamda 4 bin konuttan yapım çalışmaları tamamlanan sadece 166 adet konutun tapu dağıtımını ve anahtar teslimini yapabildi.

6 ŞUBAT'TAKİ DEPREMLERDEN TEK BİR DERS ÇIKARILMADI

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden başkent Ankara'da hiçbir ders çıkarılmadı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Başkent Ankara'nın pek çok noktasında kentsel dönüşüm planları yapılmadı. Ayrıca bunun dışında CHP'li Mansur Yavaş döneminde geçilen 5 sene içinde bir tane kentsel dönüşüm planı da bulunmuyor. 

Kentsel dönüşüm düğümünün çözülemediği başkent Ankara'da eskiyen dokuları ve kentin eskiyen yapılarının yenilenmesi için çalışma bile başlatılmadı.

Milli Emlak'tan Haziran fırsatı! 4 bin 500 TL, 30 bin TL ve 50 bin TL'ye KDV'den muaf arsa ile araziler!

Yeni Torba Kanununun detayları sızdı! Gelire göre vergi ve fatura geliyor!

Emeklinin gözü 15 bin TL seyyanen zam beklentisinde...


Geri Dön