Kentsel Dönüşüm

İzmir'de kentsel dönüşüm müjdesi: 0,69 faizle, 180 ay vadeli kredi verilecek! 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir için 'İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler' projesi çerçevesinde kentsel dönüşüm için  0,69 faizle, 180 ay vadeli kredi verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ile Dünya Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında İzmir'in pilot il seçildiğini açıkladı.  'İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler' projesi çerçevesinde zmir için 330 milyon 500 bin Euro bütçe ayrılacağı belirtildi. 

Bilal Saygılı, konuya ilişkin açıklamasına "İzmir’e yine ve yeni bir müjde" diyerek başladı ve "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Dünya Bankası protokolünce 'İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler' projesi çerçevesinde 330 milyon 500 bin Euro bütçe ile İzmir pilot şehir seçildi. Seçimlerde söz vermiştik, şimdi hayata geçiriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin “kentsel dönüşüm” adı altında büyük vaatler ve nümayişle başlattığı; ancak bir türlü ilerlemeyen ve hak sahibi depremzedelerin mağdur olduğu Halk Konut 5 Yapı Kooperatifi ile ilk hamleyi yaptık. Bu şekilde önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından yapım süreci tıkanan, depremzede vatandaşlarımızın evlerine kavuşamadığı için zor duruma düşürüldükleri dönemi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız marifeti ile sonlandırıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bilal Saygılı, Üst limit 2,5 milyon TL olmak üzere 0,69 finansman fırsatıyla kentsel dönüşüm faaliyetlerinin nitelikli ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için hak sahiplerine 180 ay vadeyle ödeme imkanı sağlandığının altını çizdi. 

Ayrıca Saygılı, üzerine kayıtlı bir konutu bulunmayan orta ve dar gelirli vatandaşlar ile şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engelli vatandaşlara e yıllık yüzde 0,25 finansman indirimi sunulduğunu belirtti. 

"Sırada diğer halk konut projeleri bulunuyor. Biz depremden bu yana laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyuyoruz" ifadelerini kullanan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'in sorunlarını büyütmediklerine, samimiyet ve azimle çözdüklerine vurgu yaptı. 

Bilal Saygılı, Bakanlığın desteğiyle İzmir'in risksiz ve afetlere dayanıklı bir şehir kimliğine bürüneceğinin altını çizdi. 

Saygılı, söz konusu açıklamasını "Değerli çalışmaları ve çabaları bu müjdeyi İzmir’e ve İzmirliye vermemizi sağlayan Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkürlerimizi iletiyoruz" diyerek tamamladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şile'deki kaçak villaları yıktı!

Kent ve doğa savunucularından Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı durdurulsun çağrısı!

Konut piyasası dengeye oturmadı: 2+1 evlerin kirası hala 20 bin TL!