27 / 04 / 2024

İzmir'de kurulması planlanan ihtisas organize sanayi bölgeleri TBMM'de!

İzmir'de kurulması planlanan ihtisas organize sanayi bölgeleri TBMM'de!

İzmir ilinde kurulması planlanan su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir ilinde kurulması planlanan su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Betonlaştırma politikasında israr eden ve yasaları yok sayan yönetim anlayışınız, yaşam alanlarının teker teker tok olmasına neden oluyor. Son olarak Tuzla ilçesinde deniz kıyısında bulunan 50 bin metrekarelik alanı, yargının daha önce verdiği iptal kararına rağmen yapılaşmaya açtınız. Yasalara aykırı olduğu mahkemece de tescillenen bu planlar kamu yararı taşımıyor. Ayrıca plan, şehircilik ilkelerine ve imar yasalarına da aykırı. Tüm ülke salgına ve iktidarın salgın karşısındaki alacağı önlemlere kilitlenmişken, birilerinin bu krizi firsata çevirme gayreti kabul edilebilecek bir durum değildir. Olası bir Marmara depreminde toplanma alanı olarak ihtiyaç duyulan bu kamu alanı, ticari bir anlayış ile betonlaştırılarak, bölgeye yeni bir yapı ve nüfus yoğunluğu getirecek ve kenti adeta yaşanmaz kılacaktır'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1. Memleket virüs salgınıyla uğraşırken, Bakanlığınızın, kamusal bir alanın planını değiştirmesini etik buluyor musunuz? 

2. Mahkeme, İmar ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak yapılan plan için daha önce ‘yürütmeyi durdurma' ardından da “iptal kararı vermesine rağmen neden israrınızın sebebi nedir? 

3. Olası bir Marmara depreminde toplanma alanı olarak ihtiyaç duyulabilecek bu alanının ticari bir alana dönüştürülmesinde, hangi kamu yararı görülmektedir? 

4. Bölgeye yeni bir yapılaşma getirerek bölgeyi adeta yaşanmaz kılacak bu plan değişikliği neticesinde oluşacak yeni nüfus yoğunluğu hesaba katılmış mıdır? 


Geri Dön