29 / 04 / 2024

İzmir'de Mask Müzesi hizmete açıldı!

İzmir'de Mask Müzesi hizmete açıldı!

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin ardından Mask Müzesi'ni hizmete açan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 3 butik müze daha açarak Türkiye'de ilklere imza atmayı sürdüreceklerini söyledi



İzmirlileri butik müzecilik kavramıyla tanıştıran Konak Belediyesi; Türkiye'ye öncü oluyor. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin ardından  İzmir  Mask Müzesi'ni de hizmete açan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Butik müzecilik çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Başkan Tartan, Bilim Evi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ve Mask Müzesi'nin ardından Neşe ve Karikatür Müzesi, Çağdaş Kadın Müzesi ve Şiir Müzesi'ni hizmete açarak Türkiye'de ilklere imza atacaklarını söyledi.

DÜNYADA İLK 20'DE
Dünyanın en önemli 20 müzesi arasında yer alan ödüllü Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin ziyaretçi rekoru kırdığını hatırlatan Başkan Hakan Tartan, geçen yıl açılan müzeye 7'den 77'ye 70 bin ziyaretçinin giriş yaptığını, müzenin izmir'de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler sıralamasında ilk sıraya oturduğunu söyledi. Müzeyi gezen çocukların özellikle moral depoladıklarını anlatan Tartan, "Toplumların geçmişten geleceğe, sağlıklı bir köprü kurmasını sağlayan müzelere ilgi giderek büyüyor" dedi.
Dünyada 56 Mask Müzesi bulunduğunu kaydeden Belediyesi'nin büyük çabalarla açtığı Mask Müzesi'nin de bu müzeler arasında yer aldığını belirtti. Başkan Tartan, maskların tarihsel özellikleri olduğunu, müzede Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden 250'nin üzerinde mask olduğunu söyledi. Tartan, "Gelişmiş toplumların göstergelerinden biri de toplumların sahip olduğu müzelerdir. Bu müzeler her toplumun kendi tarihlerinde ve de diğer toplumların tarihinde önem arz eden ve de geçmiş döneme ait taşıdığı eserlerle o dönemler hakkında bizleri aydınlatmaktadır" dedi.
Habertürk


Geri Dön