30 / 04 / 2024

İzmir'de toplu ulaşım bayramda ücretsiz mi?

İzmir'de toplu ulaşım bayramda ücretsiz mi?

İzmir'de toplu ulaşım bayramda ücretsiz mi? İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin önceki akşamki toplantısına Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "bayramlarda toplu ulaşım bedava olması" yönündeki talebe verdiği cevap damgasını vurdu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin önceki akşamki toplantısına Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "bayramlarda toplu ulaşım bedava olması" yönündeki talebe verdiği cevap damgasını vurdu. AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın bu yöndeki talebini değerlendiren Kocaoğlu, "Daha önceki bayramlarda ücretsiz yaptık vapur batıyordu" ifadesini kullandı. "Eskiden tümüyle ücretsiz yaptık, ancak çok büyük sıkıntı yaşadık" diyen Kocaoğlu, "Vatandaş biniyor ama inmiyordu" diye konuştu.


Kocaoğlu'nun bu sözlerinin kendilerini şok ettiğini belirten Doğan, "Sürekli olarak yoksulun yanında yer aldığını ve sosyal demokrat belediyecilik yaptığını öne süren Kocaoğlu'na bu sözleri yakıştıramadık" dedi. Bayramlarda ulaşımın bedava yapılmasının İzmir'de yaşayan milyonlarca kişi için çok önemli olduğunu belirten Doğan, "Bayramlar dayanışmanın ve insanlar arasındaki yakınlaşmanın arttığı zamanlardır. Bayramlarda ulaşım bedava yapılarak şehrin bir başka yerinde oturan yakınlarını ziyaret etmek isteyen İzmirliler'e katkı sağlanabilirdi" dedi.


Öte yandan önceki akşamki toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu ve vatandaşların isyan ettiği yeni ulaşım sistemi de tartışıldı. Başkan Kocaoğlu, "aktarma" üzerine kurulu yeni sistemin başarılı olduğunu iddia ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, uygulamanın İzmir'de ulaşımı 'kördüğüm' haline getirdiğini ifade etti. Doğan, "Trafik sıkışıklığına son veriyoruz vaatlerinin içinin ne kadar boş olduğu kısa sürede görülmüştür. Bu düzenleme ne halka, ne meslek odalarına ne de meclis üyelerine soruldu. Engellilerin, yaşlıların ve çocuklu annelerin düşünülmediği açıktır. Bu düzenlemeyle 90 dakikanın arttırılmasını ya da eski sisteme geri dönüşmesini istiyoruz" dedi.


AK Parti'li Meclis Üyesi Özen Kızılırmak ise, Kocaoğlu'na "Vatandaşın yaşadığı çileyi anlamanız için gelin yarın Bornova'dan birlikte Çiğli'ye gidelim" teklifinde bulundu. Kocaoğlu'nun bu teklife cevabı ise, "Ben kendim giderim" oldu. Yeni uygulamanın ilk gündeme geldiği dönemde Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği de Kocaoğlu ile bürokratlarına yaşanan sorunu daha iyi anlamaları için bir süre makam aracı kullanmadan işlerine toplu ulaşım sistemiyle gidip gelmeleri önerisinde bulunmuştu. Bu istek, sosyal medyada da çok sayıda vatandaş tarafından dile getirilmişti.


Sert tartışmalar yaşandı


Toplantının önergeler bölümünde AK Parti ile CHP'li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Meclis toplantısında AK Partili üyeler, Konak'taki Emir Sultan Hazretleri Türbesi'nin restorasyonu, Karabağlar'daki bazı sokakların kamulaştırılması, Altındağ MTK Sitesi ve Buca Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ulaşım sorunlarını içeren bir soru önergesi verdi. Önerge üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Bunlar birer istektir. Muhtarın isteği gibi. Ne olduğu belli olmayan önergelerle meclisi meşgul etmenin anlamı yoktur" dedi.


AK Parti'li meclis üyesi Hakkı Durmaz iletilen sorunların birer önerge olduğunu ifade etti. Bu sırada bazı CHP'li meclis üyeleri Durmaz'ın sözünü kesmeye çalıştı. Durmaz bunun üzerine "Bu toplantıyı kim yönetiyor" dedi. Başkan Kocaoğlu ise "toplantıyı ne ben, ne de Sırrı Aydoğan idare ediyor. Bilal Doğan idare ediyor" diye yanıt verdi. Önerge tartışması zaman zaman tansiyonun yükselmesine sebep oldu. AK Parti'li Meclis üyesi Azad Fazla ve Ali Kökoğuz Başkan Kocaoğlu'na verilen önergeye karşılık verdiği tepkinin yanlış olduğunu anlatırken, konuşmaya giren CHP'li Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Ellerine kollarına hakim ol" dedi.


Buna karşılık Kökoğuz ise "terbiyesizlik etme" karşılığını verdi. Söz alan AK Parti'li meclis üyesi Arif Kuran ise, Menemen Türkeli'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait 100 dönümlük araziye çeşitli atıklar döküldüğünü, söz konusu havzada içme suları ve tarımsal amaçlı sular olduğunu belirterek tehlikeye dikkat çekmek için yanında getirdiği poşette bulunan toprak parçalarını incelenmesi için Başkan Kocaoğlu'na verdi.



Yeni Asır




Geri Dön