06 / 05 / 2024

İzmir'de Yeni Kent itirazlarına ret!

İzmir'de Yeni Kent itirazlarına ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, rant ve de yoğunluk gerekçeleri ile büyük tartışmalara neden olan, revizyonlar sonrasında askıya çıkan Yeni Kent Merkezi planlarına gelen itirazların tamamını reddetti.



Bayraklı'da yeni gökdelenlerin yükseldiği, yatırımcıların gözdesi haline gelen ve kentin yeni iş merkezi olması hedeflenen bölgedeki planlama çilesi yeni gelişmeleri beraberinde getirdi. Yeni Kent Merkezi, Nazım İmar Planlarına itiraz eden meslek odaları, Konak Belediyesi ve bölgede bulunan kat malikleri büyük yatırımcılara ayrıcalık tanındığını belirterek planların yeniden ele alınmasını talep ederken, söz konusu itirazlar  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi. İtirazlarında bölgenin kültür merkezi olma özelliğinin ikinci plana atıldığı yönünde görüş bildiren meslek odaları, ticaretin arttırılması ile sadece ranta dayalı yapılaşmaların ve yoğunluğun artırılmasına neden olunduğunu savundu. 


KARARA BAĞLANDI 


Askı süresi içerisinde itirazını sunan Konak Belediyesi'nin itirazı da diğer kurumların itirazları ile Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis toplantısında reddedilerek karara bağlandı. 

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, "Yönetim kurulunda dava açıp açmayacağımıza karar vereceğiz" dedi. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, "Önce yanıt gelmesi lazım. Ona göre değerlendirme yapacağız" diye konuştu. Konak Belediyesi yetkilileri ise planların son halini kabul edeceklerini belirterek yaşanacak olası bir dava süreci ile kent gelişimine engel olmak istemediklerini dile getirdi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön