19 / 05 / 2024

İzmir'de yeni marina projeleri körfeze zarar verecek!

İzmir'de yeni marina projeleri körfeze zarar verecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, irkaç gün önce onaylanan İzmir'e yeni marina projelerine de tepki göstererek, körfeze zarar verileceğini dile getirdi.Merkezi idarelerin yerel yönetimi dinlemesi gerektiğini söyledi..



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de kamu arazilerinin planları değiştirilerek satılmak istendiğini, buralarda yapılması planlanan AVM'lere karşı olduklarını söyledi. 26. Ahilik Haftası dolayısıyla İESOB Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul eden Kocaoğlu, birkaç gün önce onaylanan İzmir'e yeni marina projelerine de tepki göstererek, körfeze zarar verileceğini dile getirdi. Marinaların yapılmak istendiği yerler konusunda itirazda bulunduklarını ve farklı yerler önerdiklerini belirten Kocaoğlu, merkezi idarenin yerel yönetimleri dinlemesi gerektiğini dile getirdi. 

Kocaoğlu, "Ağaçlı yol diye bilinen Karayolları'na ve Devlet Su İşleri'ne ait iki arsanın planı değiştirilerek satışı söz konusu. Alsancak limanda çok büyük bir AVM yapım planı vardı, yürütmeyi durdurma kararı çıktı" dedi. AA 


Sol Gazetesi


Geri Dön