04 / 05 / 2024

İzmir'deki antik tiyatroya önce defineciler kazma vurdu!

İzmir'deki antik tiyatroya önce defineciler kazma vurdu!

İzmir'de, amfi tiyatroyu ortaya çıkarmak için arkeologlardan önce defineciler harekete geçti, yargı süreci devam eden bazı evlerin yıkımı için karar beklenirken, arkeologlardan önce davranan define avcıları bölgede kaçak kazılara başladı.




İzmir'de, Kadifekale eteklerinde olduğu ;belirlenen Roma döneminden kalma 16 bin kişilik amfitiyotroyu ortaya çıkarmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları ve yıkımlar sürerken, arkeologlardan önce davranan define avcıları kaçak kazılara başladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale eteklerindeki, Roma dönemine ait antik tiyatronun gün ışığına çıkarılması için kazı yapılabilmesini sağlamak amacıyla bölgedeki gecekonduları kamulaştırıp, büyük bölümünü yıktı. Yargı süreci devam eden bazı evlerin yıkımı için karar beklenirken, arkeologlardan önce davranan define avcıları bölgede kaçak kazılara başladı. Hazine arayan define avcılarının çıkardığı hafriyat, dikkat çekmemesi için henüz tam olarak yıkılmayan evlerin içlerine döküldü.


HaberTürk


Geri Dön