27 / 04 / 2024

İzmir'deki depremde 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi hasar gördü!

İzmir'deki depremde 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi hasar gördü!

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Aylardır insanüstü gayretle pandemiyle mücadele eden İzmir'deki sağlık çalışanlarının sırtına bir de depremden zarar gören 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi’nin faturası eklendi” diye konuştu.



Kovid-19 ve depremde sağlık çalışanı olmanın zor olduğunu kaydeden Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Aylardır insanüstü gayretle pandemiyle mücadele eden İzmir'deki sağlık çalışanlarının sırtına bir de depremden zarar gören 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi’nin faturası eklendi” diye konuştu.

Kovid-19 salgını ve depremde sağlık çalışanı olmak zor olduğunu ve herkesin medet umduğunu vurgulayan Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (BİRLİK- SEN) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Aylardır insanüstü çaba ve gayretle pandemiyle mücadele eden  İzmir  deki sağlık çalışanlarımızın bir eş, bir anne olduğu unutulup sırtlarına birde depremin faturası eklendi.

Depremden dolayı İzmir'de 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi zarar gördü. 100 sağlık çalışanı ve ailesi depremzede oldu. Kamu lojmanlarını depremde zarar gören kamu çalışanlarına tahsis edilmelidir” diye konuştu.

İZMİR SAĞLIK YATIRIMLARI AÇISINDAN EN FAKİRİ

Sağlık Bakanlığının sağlık yatırımları açısından İzmir'in en fakir illerimizden biri olduğunu anımsatan Ahmet Doğruyol, şöyle konuştu:

“Deprem bir doğal afettir. Öldürmez. Öldüren tedbirsizlik ve denetimsizliktir. Bugüne dek depremde 114 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve binin üzerinde vatandaşımızın yaralandığı açıklandı. Hasarlı binaların boşaltılmasıyla da binlerce vatandaşımız sokakta kalmıştır.

Depremden dolayı İzmir Eğitim Diş Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumevi Binası, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi, Çeşme Devlet Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hasar gördü.

Ayrıca 20 civarındaki ASM (Aile Sağlığı Merkezi) vb. sağlık kuruluşunda da hasar tespit edilmiştir. Buca devlet hastanesinin kapatılmasıyla farklı hastanelere gönderilen pek çok sağlık çalışanımız mağduriyetler yaşamaktadır.”

100 SAĞLIK ÇALIŞANI VE AİLESİ DEPREMDEN ZARAR GÖRDÜ

Yıllardır sağlık kuruluşlarının depreme dayanıksız olduğu yönündeki açıklamalarının bu depremle teyit niteliğinde olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Doğruyol, “Depremden etkilenen yaklaşık 100 sağlık çalışanı ailesinin olduğunu tahmin ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızın da birer depremzede olduğunu unutmayınız.

Yayınlanmış olan genelgelerle yıllık izine çıkamayan, emekli olamayan, dinlenme hakları bile ellerinden alınmış olan sağlık çalışanları tükenmişliğin son demlerine yaklaşmışlardır. Evi zarar gören sağlık çalışanlarımız için bir an önce İzmir'de yaşayan sağlık çalışanlarımızın yasal hakları olan izin vb. gibi kısıtlamalar kaldırılmalı gerekirse idari izin verilmelidir.

Görülen zarara göre öncelik sırası yapılarak lojmanlar depremzede sağlık çalışanlarımıza tahsis edilmeli. Bina hasar tespitleri bir an önce yapılmalı ve gerekli ekonomik destek bir an önce sağlanmalıdır” açıklamasında bulundu.

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!


Geri Dön