29 / 04 / 2024

İzmir’deki kiralık ofis görenleri hayrete düşürdü! Aylık kira bedeli 400 bin TL!

İzmir’deki kiralık ofis görenleri hayrete düşürdü! Aylık kira bedeli 400 bin TL!

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarından iş yerleri de etkilendi. İzmir'de bir ofisin aylık kirasının 400 bin TL olması görenleri hayrete düşürdü.



Rusya-Ukrayna savaşının yankıları devam ederken, asrın felaketi Kahramanmaraş depremleri ve daha sonra yaşanan göçlerin yanı sıra ekonomideki olumsuzluklarla beraber konut ve iş yerleri fiyatları da adeta tavan yaptı.

Ege'de Son Söz'den Diren Çelik imzalı habere göre konutların fiyatlarının normal değerinden 10 katın üzerinde çıktığı kaydedilirken, söz konusu bu artış iş yerleri kiralarını da etkiledi. Öyle ki ilan sitelerinde, Ege'nin incisi İzmir’deki 685 metrekare, tadilatı tamamlanmamış, rezidanstaki bir iş yerinin aylık kirasının 400 bin TL olması vatandaşları da hayrete düşürdü.

İzmir’deki kiralık ofis görenleri hayrete düşürdü! Aylık kira bedeli 400 bin TL!


ÜRETİM OLMAYINCA… 


Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan  İzmir  Emlak Kulübü Derneği (İZEMDER) Başkanı Rıdvan Akgün “500 bin Türk Lirası'na bile kiraya verilen yerler oluyor. Burası ihtiyaçla orantılı yerler. Bu tip yerler oldukça fazla ve müteahhitler üretim yapmadığı için ve inşaat maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle mevcut binalara yöneliyorlar. Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi süreci, ekonomik krizle Rusya- Ukrayna savaşı, İsrail saldırıları, ihracatın Türkiye’de fazla olması gibi sebepler nedeniyle yeni yapılar olmayınca mevcutlara karşı ilgi yükseldi” diye konuştu.

‘KİRALIKLARA FAZLA TALEP VAR’ 

Yaptığı açıklamada yeni yapılara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren İzmir Emlak Kulübü Derneği (İZEMDER) Başkanı Rıdvan Akgün “Türkiye, teknolojide de üs olmayı sürdürüyor. Bu tip ofislere de ihtiyaç duyuluyor. Kiralama ile ilgili olarak fazla talep ile karşı karşıyalar. Son dönemlerin fenomeni arsalar alıp üzerine depo da yapılabiliyor. Böyle ofislerde tekstil üretimi bile yapılabiliyor. Ekonomide enflasyonun arttığı bir zamanda, fiyatlarda düşüş beklenmez tam tersi artış yaşanır." dedi.

Açıklamasında mevduata göre vatandaşlar bankadan paraları çekip yeni bir yön vermeye çalıştığını kaydeden .İzmir Emlak Kulübü Derneği (İZEMDER) Başkanı Rıdvan Akgün "Gayrimenkule yönelim artmaya başladı. Aralık ayının 15'inden sonra sonra para yön değiştirmeye başladı. Bundan sonra da enflasyon rakamları zirveyi gördü.” dedi 

 

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Kirayı elden veren kiracılar yandı! 22 bin 800 lira ceza ödeyebilirsiniz!

Ekonomist Nejat Özonay: Konut yatırımı olmazsa kiralar düşmez!


Geri Dön