29 / 04 / 2024

İzmir'deki kıyı tasarımı konut fiyatlarını artırdı!

İzmir'deki kıyı tasarımı konut fiyatlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapımını sürdürdüğü “Altgeçit ve Meydan Projesi”, Küçükyalı bölgesindeki konut fiyatlarını uçurdu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapımını sürdürdüğü “Altgeçit ve Meydan Projesi”, Küçükyalı bölgesindeki konut fiyatlarını uçurdu.


İnşaat çalışmalarının hızlandığı Küçükyalı ve çevresinde özellikle trafiksiz meydanı görecek deniz manzaralı konutlara talep büyük oranda arttı. Sahil hattındaki evlerin başlangıç fiyatları 700 bin TL'lerden başlarken projeye yakın bölgelerdeki arka sokaklarda ise konut fiyatları 200 bin TL'lerin üstüne çıktı.


Bölgedeki konut fiyatlarının artışına ilişkin konuşan  İzmir  Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, altgeçit ve meydan düzenlemesinin inşaatına başlandığı günden bu yana bölgede konut fiyatlarında yüzde 15 - 20'lik bir artışın yaşandığını söyledi.


İzmir’e yeni bir meydan ve sahil ile vatandaşın buluşmasını kolaylaştıran “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında,  Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki uygulama ile vatandaşlar sahil ile kesintisiz ulaşım sağlarken civardaki konut fiyatları da dolaylı olarak etkilendi. Küçükyalı civarındaki konut fiyatları artış gösterdi.İnşaatın tamamlanıp, altgeçitin faaliyete geçmesi ve meydan düzenlemesinin ardından fiyatların daha da artmasını beklediklerini söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Prestijli projelerin bölgelerindeki emlak fiyatlarını artırdığı bir gerçek. Meydan ve altgeçit projesi bölgeyi olumlu yönde etkiledi. Sahil hattındaki evlerin fiyatları kendi değerleri üzerinden değerlendirirken, proje ara sokaklardaki konutlarda da değer artışına neden oldu” dedi.


Tramvay etkilemedi


Tramvay projesinin ise bölgedeki konut fiyatlarına olumlu ya da olumsuz bir yansımasının henüz bulunmadığını dile getiren Güleroğlu, “Bostanlı tarafında tramvay çalışmalarından dolayı özellikle işyerleri olumsuz etkilendi. Dükkanlarını kapatan ve kapatmak üzere olan esnaflarımız var. Ancak bu Küçükyalı - Göztepe hattında yaşanmadı. Bunun nedeni belki de altgeçit ve meydan projesinin getirdiği olumlu hava. Bu projeler olmasaydı, çalışmaların bu bölgeyi de etkilemesi kaçınılmazdı. Tramvay tamamlandığında bölgeye ayrı bir cazibe getireceği de kesin” diye konuştu.


Projede neler olacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanları Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenleyerek İzmirlilerin hizmetine sunacak. Kentlinin denizden ve sahilden daha rahat faydalanması, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesi ve denizle iç içe olabilmesi için uygulanacak proje, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanların yayalaştırılıp denizle bütünleştirilmesini sağlayacak. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda kentliyi denizle buluşturacak uygulamalar yapılacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yeraltına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek.


Yeni Ekonomi


Geri Dön