05 / 05 / 2024

İzmir'deki tarihi saat kulesi onarılıyor!

İzmir'deki tarihi saat kulesi onarılıyor!

Yeni Asır’ın içler acısı halini dün manşetten duyurduğu İzmir’in simge yapısı ile ilgili somut adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Saat Kulesi’ne 6 yeni musluk taktı




Yeni Asır Gazetesi'nin içler acısı halini dün manşet haberiyle kamuoyuna yansıttığı Konak Meydanı'ndaki Tarihi Saat Kulesi için nihayet bir adım atıldı. Uzun süredir tek bir musluğu bile bulunmayan Saat Kulesi'nin çeşmelerine dün  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeni musluklar takıldı. Ekip yetkilileri, kuledeki 6 musluğu yenilediklerini, bazı musluklarda ise iç tesisatta sorun olması yüzünden değiştirilmeleri için ilgili koruma kurulundan karar çıkması gerektiğini dile getirdi. Daha önce Yeni Asır'a açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Çeşme ve fıskiyelerin değiştirilmesi için kurul kararı gerekmiyor. Ancak, sürekli çalınıyor veya kırılıyor" demişti.


Kurul onay bekleniyor

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İzmir'in en önemli simgesi olan ve binlerce İzmirli'nin her gün buluşma noktası olarak belirlediği, önünde fotoğraf çektirdiği Tarihi Saat Kulesi'nin görenlerin içini sızlatan halini baştan sona düzeltmek için ise, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu'ndan onay beklediklerini dile getirdi. Bu arada KUDEB yetkilileri Yeni Asır'a yaptıkları açıklamada kendilerine Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarım için yapılan başvuruyu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderdiklerini belirtmişti. 


Tartan: Bize versinler

Öte yandan konuyla ilgili Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'dan bir açıklama geldi. Tartan, "Saat Kulesi'ni bizim sorumluluğumuza versinler, çiçek gibi yaparım" diye konuştu. İki yıl önce Maliye Bakanlığı ve ilgili kurumlara Konak Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Tarihi Saat Kulesi'nin yetkisinin ve denetiminin kendilerine devredilmesini istediklerini belirten Hakan Tartan, "Belediyemin logosunda da saat kulesi var. İki yıldır cevap çıkmadı. Saat Kulesi'ni bana versinler çiçek gibi yaparım. Oranın yetkisi bize devredilirse hallederiz. İçerisindeki çöplerin, muslukların, fıskiyelerin Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile ilgisi yok. Yetki büyükşehir belediyesine verildiyse sorumluluk da onlara aittir" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön