04 / 10 / 2024

İzmir'e bilişim vadisi kuruluyor!

İzmir'e bilişim vadisi kuruluyor!

İTO Başkanı Demirtaş, İEÜ, İTB ve katılacak diğer kurumlarla birlikte tarım ihtisasını da kapsayan bilişim vadisini kuracaklarını açıkladı...




Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün geçtiğimiz Aralık ayında  İzmir  Ticaret Borsası'nda iş dünyasına yaptığı "Bir araya gelip tarım şirketlerinin araştırma geliştirme yaptıkları bir teknopark kurun" çağrısı yankı buldu. İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni yılın başında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve katılacak diğer kurumlarla birlikte tarım ihtisasını da kapsayan bilişim vadisinin kuruluşunu yapacaklarını açıkladı.

BİZ HAZIRIZ
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün bilişim vadilerinin Kocaeli,  Ankara  ve İzmir'de kurulacağını açıkladığını belirten Demirtaş, "Bilişim vadisi için hazırız. İzmir, Türkiye'nin 3 ana bilişim üssünden biri olmaya hazır" dedi. Bilişim vadisinin kentin sahip olduğu potansiyel enerjinin harekete geçirilmesinde önemli bir adım olacağını vurgulayan Demirtaş, "Türkiye'de 3 bölgede bilişim vadisi kurulması öngörülüyor. Bilişim alanında faaliyet gösteren uluslararası ve ulusal firmalar söz konusu bilişim vadisinde yerini alacak. Bu birlikteliğin yaratacağı sinerji Ar-Ge çalışmaları, inovasyon ve nihai ürünler olarak somutlaşacak. Kentimiz ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacak" diye konuştu.

BİLGİ KENTİ
Bilişim vadisi ile İzmir'in bilgi kenti haline geleceğini vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu: "Avrupa kentlerinin yaptığı hatayı yapmayacağız. Çevreye duyarlı sanayileri terketmeden çok kimlikli yapıda ilerleyerek dünyanın ilk 100 kentinden biri olacağız. Rekabet gücünü yaratıp geliştirmenin, iş süreç ve profillerinin yaratılmasının yolu teknolojiden geçiyor. Bu nedenle Kendi teknolojimizi üretmekten başka çaremiz yok."
Bilişim vadisinin gıda ve tarım ihtisasını da kapsayacağına dikkat çeken Demirtaş, geleceğin dünyasında beslenmenin yanı sıra sağlıklı beslenmenin de öne çıkacağını söyledi. Bu nedenle Türkiye'nin dünyada ön plana çıkacağını kaydeden Demirtaş, gıda teknolojileri ve tarımın stratejik öneminin arttığını, tarımın ekonomiye katkısını ve tarımsal üretimi büyütmek gerektiğini ifade etti.
YeniAsır


Geri Dön