28 / 04 / 2024

İzmir'e dünya çapında proje müjdesi!

İzmir'e dünya çapında proje müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir ziyareti için hazırlıklar hızlandırıldı. İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Başbakanımız Ege ile ilgili dünyanın en büyük projelerinden birini açıklayacak" dedi




Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 24 Mayıs'ta yapacağı  İzmir  ziyareti için hazırlıklar hızlandırıldı. İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sayın Başbakanımız Ege ile ilgili dünyanın en büyük projelerinden birini açıklayacak" dedi.

Eroğlu, Alsancak Seçim Ofisi'ni düzenlenen törenle açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim öncesi yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Eroğlu, "Karşımızda muhatap Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Neticede biz de, o da milletvekili adayı. Kılıçdaroğlu'nun İzmir ile ilgili bir projesi varsa onu söylesin. Biz arka arkaya temel atıyoruz, açılış yapıyoruz. Hodri meydan. Kim daha fazla hizmet edebilecek. Cevap verecekse sayın Kılıçdaroğlu buyursun. Yaptıklarımızı yapacaklarımız anlatalım" dedi. "Bu seçim mahalli idareler seçimi değil, genel seçimdir" diyen Eroğlu, "Belediye Başkanı milletvekili adaylığına soyunuyorsa onunla da konuşuruz. Belediye başkanlığı seçimleri bitmiş" dedi.


"Ceza kesmiyoruz"

Eroğlu, Kocaoğlu'nun "Hem DSİ, hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 15'er kişilik grup geldi. Bizim arıtma tesisimizi, çamur, çürütme tesisimizi inceliyorlar. Ya eksik bulup ceza kesecekler ve bakana söyleyip siyasi malzeme yapacaklar. Ya da takdir edecekler" sözlerine sert yanıt verdi. Eroğlu, "Biz ayağı yere basan bilimsel proje hazırlıyoruz. Bizim cezalarla ilgimiz yok, durum tespiti yapıyoruz. Ceza kessek şimdiye kadar keserdik" diye konuştu. TOKİ'nin ihtiyaç sahibi emekliler için İzmir'de konut yapacağını belirten Eroğlu, "Tire'de bunu yaptık vatandaş çok memnun. Bütün İzmir'e yayacağız. Hepsine  TOKİ  vasıtasıyla konut vermek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Davutoğlu, "Başbakanımız İzmir'de büyük bir miting yapacak. Bütün İzmirlilerin başbakanımızı bağrına basacağına yürekten inanıyorum. Başbakanımız Ege ile ilgili dünyanın en büyük projelerinden birini açıklayacak" dedi. EGEGEP'in çok büyük bir proje olduğunu ve hazırlıklarının bittiğini ifade eden Eroğlu, "Sayın Başbakanımız Başbakanlık Ofisi açılınca basın mensuplarına açıklayacak. Başka büyük müjdeler de var. Başbakanımız İzmir aşığı. Ben de bu bölgenin evladı olarak İzmir'i ve İzmirliler'i çok seviyorum. Buraya hizmet etmek bizim için bir ibadettir" dedi. Eroğlu, "İzmir'de açılacak Başbakanlık Ofisi'nde her bakanlığın bir odası olacak. Benim de bir odam olacak. Artık İzmirliler Ankara'ya kadar zahmet etmeyecek. Hizmetkarlık budur" dedi.



Bayraklı'da esnafı ziyaret etti

Bakan Veysel Eroğlu, Bayraklı ilçesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Eroğlu, bir vatandaşa AK Parti rozeti taktı, dönercide döner kesti. Eroğlu daha sonra Suriyeli sığınmacı annenin bebeğini severek, sıkıntılarını dinledi. 


"Devletle vatandaşı düşman yapıyor"

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da, Kocaoğlu'nun yaptığı açıklamalara yönelik tepkisini sürdürdü. Delican, şöyle konuştu: Baktı adaylarında iş yok, kendi başına milletvekilliğine soyunmuş durumda. Sizler onu belediye başkanı seçtiniz ama o seçim ofisleri açıyor. Partisine nasıl oy toplarım diye düşünüyor. Bu sırada da devlete sataşıyor. İzmir, Milano, Madrid, Barcelona ile karşılaştırılmalıdır. Kalksın devletle vatandaşı düşman yapacağına bu kentlerle yarışsın. Kocaoğlu'nun görevi CHP'nin borazanlığını yapmak değil. Siyaseti bırak, hizmete bak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön