Kentsel Dönüşüm

İzmir'e İstanbul modeli kentsel dönüşüm müjdesi!

Bayraklı Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ilk oturumunda İstanbul ziyaretiyle ilgili Meclis'e bilgi veren Başkan İrfan Önal, İstanbul'daki modellemenin Bayraklı'da da uygulanması için destek sözü aldıklarını söyledi. İşte yüzleri güldüren gelişme ile ilgili merak edilen detaylar...

Bayraklı Belediyesi'nin merakla beklenen Ağustos ayı birinci oturumu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'ın yönetiminde yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre birimlerden gelen önergelerin büyük bölümü ilgili komisyonlara gönderilirken, bazıları oybirliğiyle, bazıları da oy çokluğuyla komisyonlardan geldiği gibi kabul edildi. 

Egedesonsöz'den Muhittin Akbel imzalı habere göre Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, geçtiğimiz haftalarda teknik bir heyetle birlikte yaptığı İstanbul ziyaretiyle ilgili olarak Meclis üyelerine önemli detaylar verdi.

ŞİŞLİ, AVCILAR, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE KİPTAŞ'TAN İZMİR'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜME TAM DESTEK 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre AK Partili Meclis üyesi Latif Aydemir, Belediye Başkanı İrfan Önal'a, "Geçtiğimiz haftalarda İstanbul ziyaretiniz oldu. Söz konusu bu ziyaretinizin amacı ve sonuçlarıyla ilgili Meclis'e bilgi vermenizi istiyoruz" dedi. 

Başkan Önal da gerçekleştirdiği bu ziyareti özetle şu sözlerle anlattı: "Teknik bir grup çalışma arkadaşımla beraber İstanbul'a gittik. Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kentsel dönüşüm anlamında halen yapım çalışmaları süren çalışmaları ve geçmişte yapılanları yerinde görmek istedik. Çok yararlı bir ziyaret oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ yetkilileriyle bir araya geldik, kendilerinden ayrıntılı çok kıymetli bilgiler aldık. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi'nin teknik kadrolarıyla yine kentsel dönüşümle ilgili toplantılar yaptık, sunumları dinledik. Daha sonra Avcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşümde izlediği yolu da öğrendik. Son olarak da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldik. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer belediyelerdeki arkadaşlar, KİPTAŞ yetkilileri, bize her konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Bayraklı Belediyesi olarak planlama süreci yaşadığımızı ifade ettik. Mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında bir başarı elde edilmiş ve o başarılı modellemelerin İzmir Bayraklı'ya uyarlanması konusunda işbirliği halinde olacağız."

 

Koç Üniversitesi, İstanbul Bebek'te konut satıyor! 

Kira sözleşmelerinde kira bedeli dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!