29 / 04 / 2024

İzmir'e nefes aldıracak sosyal yaşam merkezi!

İzmir'e nefes aldıracak sosyal yaşam merkezi!

Konak Belediyesi tarafından yapılan 14 bin 500 metrekarelik Çınarlı rekreasyon alanı çalışmaları devam ediyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Çınarlı' daki çalışmaların çok kısa bir zamanda tamamlanacağını müjdeledi...





Çınarlı rekreasyon alanındaki bitki dokusunu koruyacaklarını ve projelendirmenin bölgede bulunan ağaçlara göre yapıldığını vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu: 


"Çağdaş kentlere baktığınız zaman hepsinde doğal dokunun korunduğunu ve nefes alınacak meydanlar, yeşil alanlar oluşturulduğunu görebilirsiniz. Biz İzmir'i, aydınlık insanına yakışan çağdaş bir noktaya taşımak için çalışıyoruz. Çınarlı da kentin unutulmuş bir köşesi, saklı bir cenneti olarak yıllardır bir kenarda bekliyor. Konak Belediyesi'nin rekreasyon çalışmasıyla yeniden hayat bulacak, kent insanıyla bütünleşecek. En önemlisi de bu proje, alanda yer alan ağaçlara göre yapıldı. Türkiye'de bir proje yapılır ve projeye göre ağaçlar kesilir. Ancak biz doğaya ve insana gösterdiğimiz değer ve saygıyı unutmayarak, projeyi ağaçlara göre yaptık. Bu proje, yıkımın değil ağaçların, doğanın projesidir."


Cihan


Geri Dön