27 / 04 / 2024

İzmir'e yeniden stat müjdesi verildi!

İzmir'e yeniden stat müjdesi verildi!

İzmirli futbolseverler derbide “Stadımızı istiyoruz” protestosu yapmayı önerdi. KSK Başkanı Diniz başkentten stat müjdesi getirdi. Peki İzmir'e stat ne zaman yapılacak?



Karşıyakalı taraftarlar, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılan statların,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava sonucu durdurulmasına tepki olarak, pazar günü Göztepe ile oynanacak derbi maçta, protesto eylemi yapma önerisinde bulunurken, KSK Başkanı Fatih Diniz, Ankara'dan gelen müjdeyi verdi. Diniz, stat konusunu yakından takip ettiklerini ve bu konuda gelinen son noktayı öğrenmek için kısa bir süre önce Ankara'ya gittiğini belirterek, Gençlik Spor Genel Müdürü Dursun Türk'ün sorunu en kısa zamanda çözeceklerini ve inşaatların yeniden başlayacağını bildirdiğini söyledi.


B PLANI DA HAZIR


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Karşıyaka ve Göztepe statlarını yapmakta kararlı olduğunu ve bu nedenle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün B planının da hazır olduğunu ifade eden Diniz, "Dursun bey ile aynı stat alanı üzerine mevcut projenin benzerinin de hazırlandığını ve gerekirse zaman geçirmeksizin yeni ihaleyle inşaatın yeniden başlanacağını konuştuk. Hukuki engelin çok kısa süre içerisinde aşılmasını bekliyoruz. Hem stat hem de stadyum projesindeki gelir getirici alanların bir an önce tamamlanıp kulübümüze devredilmesi için gerekli girişimlerin hızlandırılması ricasında bulundum. Stat konusunda geri dönüş yok" dedi. KSK Başkanı Fatih Diniz, Karşıyaka Stadı için isim hakkı konusunda uzun vadeli teklifler geldiğini ifade etti. Statta yapım çalışmalarına bir an önce yeniden başlanmasını beklediklerini vurgulayan Diniz, "İnşaat başladığı andan itibaren bu teklifleri değerlendireceğiz. Bu konuda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile konuda görüş alışverişinde bulunduk. Stat KSK için ekonomik anlamda da çok önemli" dedi.


SALON DA OLACAK


Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, geçen sezon Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluk kupasıyla yaptıkları ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapımı için talimat verdiği 10 bin kişilik salon konusunda da önemli adımlar atıldığını vurguladı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Dursun Türk ile bu konuyu da görüştüğünü söyleyen Diniz, "Çiğli Belediyesi ile prosedür tamamlanmak üzere. Bu proje için 80 milyon liralık dev bir kaynak ayrıldığı da ifade edildi. Ayrıca Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri yakınlarında yer alacak tam teşekküllü yeni bir tesis yapma konusunda da kısa bir süre içinde gelişmeler olacak" dedi.



Sabah Egeli


Geri Dön