01 / 05 / 2024

İzmir'in çılgın projesi 4 Haziran'da açıklanacak!

İzmir'in çılgın projesi 4 Haziran'da açıklanacak!

 Başbakan Erdoğan İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmirlilere de müjde verecek. şžehrin iki yakasını tüp geçitle İirleştirecek 2 milyar dolarlık projenin 4 Haziran'da açıklanması bekleniyor...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'e de müjde vermeye hazırlanıyor. Erdoğan'ın İzmir'in iki yakasını birleştirecek tüp geçit projesini 4 Haziran'da yapılacak  İzmir  mitinginde açıklaması bekleniyor. şžehrin en büyük sorunu olan trafiğe çözüm getirecek projenin detayları tamamlandı.

Sır gibi saklanan projeyi Ulaştırma Bakanlığı hayata geçirecek. Eski Ulaştırma Bakam Binali Yıldırım'ı İzmir'den aday gösteri ren Başbakan Erdoğan, İzmir'de, 'ideolojiye değil hizmete oy verin' çağrısında bulunacak. Başbakan Erdoğan, ayran yapmadan İzmir'e yatırım yaptıklarım ve yapmaya devam edeceklerini söyleyecek

10 MİLYARLIK YATIRIM
Bugüne kadar İzmir'e yaklaşık 10 milyar liralık yatırım yapıldığım anlatacak olan Başbakan Erdoğan, Devlet Demiryolları'nın İzmir Metro-su'na destek verdiğini hatırlatacak. İzmir'in trafik sorunun çözümü için hazırlanan tüp geçit projesini 'İzmir'in çılgın projesi' olarak tanıtacak olan Erdoğan, projenin tüm detaylarım açıklayacak.

İKİ YAKA DENİZ ALTINDAN BİRLEşžECEK
İZMİR Körfezi'ne yapılacak tüp geçit, Üçkuyular-Karşıyaka arasını deniz altından birleştirecek. Kıyıların bir kısmı doldurulacak. Projenin 3 kilometrelik bölümü deniz altından geçecek. Yaklaşık maliyeti 1.5-2 milyar dolar olacak proje yap-işlet-devret modeliyle yapılacak.
Sabah/HAMDİ ATEşž


Geri Dön