03 / 05 / 2024

İzmir'in en uzun tünelinde son durum!

İzmir'in en uzun tünelinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çift tüp tünelde sona yaklaşılıyor. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kazı çalışmalarını yerinde inceledi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca'daki Homeros Bulvarı'nı Bornova'daki Otogar'a bağlayacak "ekspres yol" projesinin "derin çift tüp tünel" kazı çalışmalarını yerinde inceledi. 

İnşaat ekibiyle yaptığı görüşmede, özellikle güvenli çalışmanın altını çizen Kocaoğlu, İzmir'in en uzun tüneli, viyadük ve karayolu geçitlerinden oluşan toplam 7 kilometrelik güzergahın, Konak-Buca-Bornova bağlantısını sağlayacak önemli bir ulaşım projesi olduğunu ifade etti.

Buca şantiyesindeki kazı çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Kocaoğlu, Bornova tarafından da tünel kazma işlemlerine başlanacağını belirtti. Tünel, “Yeni Avusturya Tünel Açma Yöntemi” (NATM) ile yapılıyor. 

İzmir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Homeros Bulvarı kısmı için 75.5 milyon liralık kamulaştırma yapan Belediye, şimdiye kadar Buca Tüneli için 26 milyon lira, viyadükler için ise 10 milyon TL’lik kamulaştırma gerçekleştirdi. Proje ile 2.5 kilometrelik "kentin en uzun karayolu tüneli"nden geçecek olan araçlar, yoğun trafiğe girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek. Buca Tüneli'nde sağ tüpün uzunluğu 2 bin 543 metre, sol tüpün uzunluğu ise 2 bin 508 metre olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında açmaya başladığı 2.5 kilometrelik derin çift tüp tünel, “tamamı kent sınırları içinde olan en uzun karayolu tüneli” olacak. 


Geri Dön