17 / 05 / 2024

İzmir'in kredi notu 9 basamak arttı!

İzmir'in kredi notu 9 basamak arttı!

DÜNYANIN en önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings'in 'Aralık 2014' raporu ve teyit edilen notlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, istikrarlı ve tedbirli mali yapısını yatırımlarla birlikte güçlenerek sürdürdüğünü gösterdi.



DÜNYANIN en önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings'in 'Aralık 2014' raporu ve teyit edilen notlar,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin, istikrarlı ve tedbirli mali yapısını yatırımlarla birlikte güçlenerek sürdürdüğünü gösterdi.


 İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılından bugüne kadar, uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notunu 9 basamak artırarak 'AA+', ulusal uzun vadeli kredi notunu ise 6 basamak birden artırarak 'BBB-'ye getirmişti. Fitch Ratings iki kredi notunu da bir kez daha teyit etti. Bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "2013 yılından itibaren Belediyemizin kredi notu, iki önemli kredi derecelendirme kuruluşu tarafından da 'yatırım yapılabilir' seviyesine yükseltildi. Uyguladığımız politikalar sonucunda Hazine Müsteşarlığı'na borcumuzun bitmesi, olumlu borç göstergelerimiz, belediyeler arasındaki güçlü konumumuz, uluslararası piyasalardan rekabet gücünü yükseltmeye yönelik olarak sağladığımız ucuz ve uzun vadeli finansmanlar, birçok ülkenin kredi notlarının düşürüldüğü bir ortamda, bizim bu sonucu elde etmemizi sağladı. Bu başarı, son 10 yılda izlediğimiz ayakları yere basan ve tutarlı politikaların kararlılıkla uygulanmasının sonucudur" diye konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön