28 / 04 / 2024

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in açıklayacağı Türkiye’ye yönelik kararı son olarak “Negatif’ şeklinde açıklanmıştı.

Ekonomi çevrelerinin yeni kredi notu için beklentileri ise ForeksHaber’in ekonomistler arasında yaptığı ankette ölçülmüştü.

Dokuz ekonomistin katıldığı ankete, Dinamik Yatırım, Ahlatcı Yatırım, Rota Portföy, Gedik Yatırım, InvestAZ, İş Portföy, OYAK Yatırım, Pariterium Danışmanlık ve Spinn Danışmanlık katıldı.

 Fitch in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Ankete katılan ekonomistlerin tümü, Fitch'in 2023 yılı için ilk değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu 'B' olarak, görünümünü ise 'Negatif' ibaresiyle koruyacağı değerlendirmesinde bulundu.

CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Dünya Gazetesi’nin haberine göre Fitch’in Türkiye hakkında kararını 18 Mart Cuma gecesi açıklayacağı öngörülüyor.  Tanınmış kredi derecelendirme kuruluşunun, Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak,  görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması ihtimali değerlendiriliyor.

Peki Fitch'in Türkiye değerlendirmesi ne olacak? Kredi notu değişecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön