03 / 05 / 2024

İzmirli depremzedelerden ek süre talebi!

İzmirli depremzedelerden ek süre talebi!

İzmir'de, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları hasar gören ve Büyükşehir Belediyesi tarafından konutlara yerleştirilen ve 20 Temmuz itibariyle evleri boşaltmaları istenen vatandaşlar ek süre talep etti.



İzmir'de, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları hasar gören vatandaşlar ek süre istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi söz konusu depremden sonra vatandaşları 1 yıllığına Karabağlar ilçesindeki Uzundere Konutları'na yerleştirmiş ve elektrik, su ve kira giderlerini de karşılamıştı.

Toplam 224 aile, 1 yılın dolmasından sonra da evlerde oturmayı sürdürdü.  İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından 6 aylık bir süre tanınan ailelerin, 20 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla evleri boşaltmaları istendi. Bunun üzerine deprem mağdurları, mevcut evlerde oturmayı sürdürmek için için imza topladı.

İzmirli depremzedelerden ek süre talebi!

- "4-5 ay için bizi mağdur etmesinler"

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Enver Kortulu, depremde Buca ilçesindeki konutlarının ağır hasar gördüğünü, sonrasında Belediye tarafından kendilerine daire tahsis edildiğini dile getirdi.

Kortulu yaptığı açıklamada, belediye yetkililerinin kendilerini 1,5 yıl idare ettiğini söyleyerek, gerekiyorsa kira verebileceklerini ama 4-5 ay için taşınmanın kendilerini mağdur edeceğini söyledi.  

İzmir Uzundere 4. Etap için düğmeye basıldı! Dev dönüşüm projesi proje ihaleye çıkıyor!

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Milli Emlak'tan büyük fırsat!  İzmir  Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!


Geri Dön