02 / 05 / 2024

İzmirli halıcılar, 'Çarşı Market' kuracak!

İzmirli halıcılar, 'Çarşı Market' kuracak!

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği, üyelerine kurumsal kimlik kazandırmak ve hipermarketlere karşı rekabet güçlerini artırmak amacıyla 'Çarşı Market' projesini yaşama geçirecek



İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği, üyelerine kurumsal kimlik kazandırmak ve hipermarketlere karşı rekabet güçlerini artırmak amacıyla 'Çarşı Market'i kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, proje ile hipermarketlere ilişkin yasanın çıkmaması nedeniyle zor durumda kalan dernek üyelerine alternatif pazar imkanı yaratacaklarını söyledi.

ÖNCELİKLİ ÇALIŞMALAR
Ölçen, "Genişletilmiş toplantı ile hedeflerimizi masaya yatırdık. Sektörde kaliteyi yükseltmek, nitelikli işgücü sağlamak, yurtdışı ve yurtiçi sektör fuarlarına katılımı teşvik ederek ticareti geliştirmek, kruvaziyer turizminde halıcılık sektörünün pazar payının artırılmasını sağlamak, halı, pvc yer kaplamaları ve laminat parke toptancılar sitesi kurulması, el dokuma ve makine halıcıları çarşısının kurulması öncelik verdiğimiz çalışmaları oluşturuyor" dedi.

Halıcılar ve Zemin Yer Kaplamacıları Çarşı Marketi'nin kurulması ile hedeflerinin önemli kısmını gerçekleştireceklerini kaydeden Dernek Başkanı Naci Ölçen, bu oluşum için sektörden gelecek biçimsel ve sayısal talepleri değerlendireceklerini söyledi. Ölçer şunları söyledi: "Sosyokültürel ve sosyoekonomik yapısı güçlü ülkelerde olduğu gibi, yeni kurulacak işyerlerinin nüfus yoğunluğuna göre belirlenmesi, yeni açılacak işyerlerinde kriterler oluşturulması, eskilerin de yeni kriterlere göre mümkün olduğunca revize edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bunların belediyelerce, odalarca, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca entegre edilmiş bir birim tarafından yürütülmesi veya tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca bu kural ve kriterlere uymayanların işyeri açmasına izin verilmemesi gibi, üyelerimize kurumsal nitelik kazandıracak yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir."

Susam, gündeme getirdi
"Dernek üyelerine kurumsal nitelik kazandıracak yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması konusunda  İzmir  Milletvekilimiz ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Sayın Mehmet Ali Susam'ın önemli araştırmalar ve çalışmalar yaparak konuyu TBMM'de gündeme getirdiğini ifade eden Dernek Başkanı Ölçen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm bu çabalara rağmen henüz yasalaşamayan düzenlemeler, maliyetleri yüksek olsa bile bizleri şimdilik bazı tedbirler almaya itmektedir. Büyük alışveriş merkezlerinin haksız rekabetinden halıcılık sektörümüz olumsuz etkilenmekte olduğundan Halıcılar ve Zemin Yer Kaplamacıları Çarşı Marketi kurulduğu takdirde hipermarket ve grossmarketlere karşı rekabet gücünü de artırarak bir başka hedefimizi de aynı hamle ile gerçekleştirmiş olacağımızı düşünmekteyiz."
YeniAsır


Geri Dön