02 / 05 / 2024

İzmit Belediyesi metruk binaları yıkıyor!

İzmit Belediyesi metruk binaları yıkıyor!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından Yenimahalle ve Zabıtan mahallesinde 2 adet harabe yapının yıkımı gerçekleştirildi. Yetkililer, çevre ve insan sağlığını tehdit eden şehirdeki harabe yapıları yıkıyor..



İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından Yenimahalle ve Zabıtan mahallesinde 2 adet harabe yapının yıkımı gerçekleştirildi. Yetkililer, çevre ve insan sağlığını tehdit eden şehirdeki harabe yapıları İzmit Belediye Encümeni kararınca yıktıklarını belirterek, “Çevre ve insan sağlığını tehdit eden yapıların yıkılması gerekiyor. Bizler de gerekli kanuni prosedürleri tamamladıktan sonra bu yapıları yıkarak tehlikeyi ortadan kaldırıyoruz. İlk etapta yapıların sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaştığımız kişilerden yapıları kendilerinin yıkmasını istiyor, onlar yıkmazsa belediye olarak biz yıkıyoruz” dediler.

Yenimahalle İnkılap Caddesi’nde Recep Sertel’e ait metruk yapı 775 sayılı Yasanın 18. maddesine istinaden Zabıtan Mahallesi Namık Kemal Caddesi No: 27 adresinde Mehmet Tanbağ’a ait yapı da Belediye Encümenin 23.03.2015 tarih ve 321 sayılı kararına istinaden iş makinaları yardımıyla yıkıldı. Yetkililer geçen 6 yıl içinde 400 den fazla metruk yapının yıkımı gerçekleştirdiklerini söylediler.


Milliyet


Geri Dön