15 / 05 / 2024

İzmit Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nu su bastı!

 İzmit Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nu su bastı!

İzmit’te yaklaşık 15 dakika yağan yağmur altyapı sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Öğlen saatlerinde etkili olan yağmurun ardından, İzmit Tren Garı’nın hemen önünde bulunan Güzel Sanatlar Sergi Salonu, sular altında kaldı...




İzmit’te yaklaşık 15 dakika yağan yağmur altyapı sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Öğlen saatlerinde etkili olan yağmurun ardından, İzmit Tren Garı’nın hemen önünde bulunan Güzel Sanatlar Sergi Salonu, lağım sularının altında kaldı. Valiliğe ait olan salonun zemini lağım sularından etkilenirken, binanın bahçesinde ise yaklaşık 30 santimetre lağım suyu birikti.


KAPAK PATLADI

2004 yılında restore edilen binanın hemen karşısındaki yolda bulunan bir rögar kapağından fışkıran lağım suyunun dakikalar içinde binaya dolduğu öğrenildi. Bina içindeki lağım suları, Sergi Salonu’nda bulunan görevliler tarafından tahliye edildi. Ancak salonun giriş kapısının da bulunduğu bahçeye dolan pis sular uzun süre boyunca bahçede kaldı. Edinilen bilgilere göre, salon bahçesindeki su gideri dar olduğundan sıvının tahliyesini gerçekleştirmek güçleşti.



Manşet Kocaeli




Geri Dön