06 / 05 / 2024

İzmit Kandıra'da gayrimenkul yatırımları arttı!

İzmit Kandıra'da gayrimenkul yatırımları arttı!

Gayrimenkul Danışmanı Vedat Akkoç Kandıra'nın bazı köylerin, yatırımcıların çok yoğun ilgisiyle son birkaç yılda kat kat prim yaptığını söyledi.



Gayrimenkul Danışmanı Vedat Akkoç, "Bu köylerde geçmişte zilyetli tapular vardı; yani tarlalar, araziler muhtar imzasıyla satılırdı. Sonra Tapu Dairesi'nin verdiği tapulara geçildi. 2-3 yılda bölge müthiş değer kazandı. Birkaç yıl önce, Kandıra'nın bazı köylerinde metrekaresi 50 kuruşa, 1 liraya yerler vardı; tapular dağıtılırken bu rakamlar 2-3 lirayı buldu. Ağva'ya yakın olduğu için ilgi bir anda bu köylere döndü" diyor.


Bu köylere yatırım yapıp çok para kazananların yakın çevresinin de sonradan yatırımlar yapmaya başladığını söyleyen Vedat Akkoç, şöyle devam ediyor: "Komşusu, arkadaşı, akrabası yatırım yapıp kazanınca, bunu görenlerin talebi arttı. Talep yükselince fiyatlar da arttı.Kandıra'nın komşusu olan Sakarya ilçesi Kaynarca'nın köylerine de etki yaptı. Bu iki ilçe İstanbul'a yakın ve ikisinin de Karadeniz sahilinde köyleri var. Buralar, Karadeniz sahil yolunun yapılması halinde İstanbul'a 1.5 saatlik mesafede olacak. Ucuz olmaları da etken. Buradaki köylerden alım yapanların yüzde 20'si oturmak için, yüzde 80'i para kazanmak için alıyor dedi.Kandıra Ağva arası 35 Km, İzmit 41 Km, Sakarya 52 Km, İstanbul 112 Km dir.


Geri Dön