18 / 05 / 2024

İzmit Kapanca'nın sokaklarını Barancan İnşaat iyileştirecek!

İzmit Kapanca'nın sokaklarını Barancan İnşaat iyileştirecek!

İzmit Belediyesinin Tarih Koridoru projesi kapsamında başlattığı ve kısa bir süre önce ihalesini yaptığı Kapanca Sokak Sağlık iyileştirme 2. Etap üst yapım işini Barancan inşaat firması üslenecek.



İzmit Belediyesinin Tarih Koridoru projesi kapsamında başlattığı ve kısa bir süre önce ihalesini yaptığı Kapanca Sokak Sağlık iyileştirme 2. Etap üst yapım işini Barancan inşaat firması üslenecek. 180 gün içinde çalışmalar bitmiş olacak. 


YER TESLİMİ YAPILDI 


Kapanca sokaktaki çalışmalar en geç 15 gün içerisinde başlamış ve 6 ay içerisinde bitmiş olacak. Firma yerin teslimi ile birlikte şantiye kurup çalışmalarına başlarken, Akçakoca Mahallesi'nde yer alan Kapanca Sokak, 19. Yüzyıl mimarisi ve kent dokusu özelliklerini barındırması, sanayi kenti olarak tanınan İzmit'in aynı zamanda kültür varlıkları açısından da ne kadar zengin olduğunun en güzel göstergesi. 


İzmit Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Kapanca Sokak'ta şimdiye kadar 6 tescilli sivil mimarlık örneği yapı, 1 adet tescilli çeşme, 1 adet tescilli su sarnıcının restorasyon çalışmaları tamamlanarak kullanıma açıldı. 


Kapanca Sokak Sağlık iyileştirme 2. Etap üst yapım işini Barancan inşaat firması üslenecek. 180 gün içinde çalışmalar bitmiş olacak. 


Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında 3610 metrekarelik alanda çalışma yapılacak. Barancan İnşaat Kapanca Sokak'taki işi 419 bin 945 TL'ye yapacak. 


Bir süre önce Kapanca Sokak'ta tamamlanan cephe içleştirmenin ardından gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti 511 bin 380 Lira olan 2. Etap üst yapım işi ihalesine katılan Nomak İnşaat 480 bin 166 Lira, Hür İş İnşaat&Hadriyan İnşaat ortaklığı 618 bin 778 Lira ve Barancan İnşaat da 419 bin 945 Lira teklif vermişti. 



Özgür Kocaeli


Geri Dön