30 / 04 / 2024

İzmit Körfezi geçiş köprüsü ankraj cıvatalarını Berdan Cıvata A.Ş üretti!

 İzmit Körfezi geçiş köprüsü ankraj cıvatalarını Berdan Cıvata A.Ş üretti!

Avrupa'nın en uzun 2 ' nci asma köprüsü olan İzmir Körfezi geçiş köprüsünün ayaklarının ankraj cıvataları, Mersin'in Tarsus ilçesinde, Berdan Cıvata A.Ş. tarafından üretildi...



Avrupa'nın en uzun 2'nci asma köprüsü olan  İzmir  Körfezi geçiş köprüsünün ayaklarının ankraj cıvataları, Mersin'in Tarsus ilçesinde, Berdan Cıvata A.Ş. tarafından üretildi.


Avrupa'nın en uzun 2'nci asma köprüsü olan 4 bin 500 metre uzunluğundaki İzmit Körfezi geçiş köprüsünün ayaklarını taşıyacak olan ankraj cıvataları Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Berdan Cıvata A.Ş. tarafından üretildi. Kaymakam Hasan Göç, asrın projesi olarak kabul edilen İzmit Körfezi geçiş köprüsünün temel atma töreninde kendisinin de bulunduğunu belirterek, "İzmit Körfezi geçiş köprüsü Türkiye'nin gurur duyacağı bir köprüdür. 


Bu sıradan bir proje değildir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı temel atma töreninde bulunmanın onurunu yaşayan birisi olarak, bu köprünün ayaklarını taşıyacak olan ankraj cıvatalarının Tarsus'ta üretilmesi bizlere ayrı bir gurur ve mutluluk vermiştir" dedi. 


SU PROJESİNDE DE VARIZ 


Toplam 350 ton ağırlığında olan ve 2 milyon dolarlık bir iş olan ankraj cıvatalarını üreten Berdan Cıvata A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, "Bu memleketin kıt imkanlarıyla okuyabilmiş bir insanı olarak, bu memleketin çocuklarına iş olanağı sağlamayı, ülkemizin ekonomisine ve ihracat hedeflerine katkı koymayı ve topluma da faydalı olmayı kendime borç biliyorum" dedi. Her biri 10 metre uzunluğunda, 11 santimetre çapında, her biri 850 ton yük taşıma kapasiteli söz konusu cıvataları firma olarak üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hasan Şemsi, "Bu proje Berdan Cıvata'nm aldığı tek proje değildir. Bununla beraber sayısız projelerde yer alıp, bitirdik. Asrın çılgın projelerinden birisi olan Anamur'dan KKTC'ye içme suyu taşıma projesinde de varız" diye konuştu. 

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen ise konuşmasında, dünya çapında bir başarıya imza atan Berdan Cıvata firmasıyla gurur duyduklarını belirterek, "Toros Üniversitesi olarak Berdan Cıvata A.Ş. ile işbirliği yapacağımıza inanıyorum. Üniversite-sanayici işbirliğini etkin kıldığımız zaman çok başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Tüm sanayicilerle her türlü iş birliğine hazırız" dedi. 

Berdan Cıvata A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Şemsi ise konuşmasında, bu büyük başarının arkasındaki en büyük gücün Berdan Cıvata'nm kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ile Berdan Cıvata çalışanları olduğunu vurguladı ve teşekkürlerini ileterek, önümüzdeki süreçte çok daha büyük projelere imza atacaklarını ifade etti. 


Neslihan Özbozkurt/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön