12 / 05 / 2024

İzmit MİA projesi 23 Eylül'de askıdan inecek!

İzmit MİA projesi 23 Eylül'de askıdan inecek!

İzmit Belediyesi Meclisi tarafından yeniden kabul edilen MİA projesi, daha sonra askıya çıkarılmıştı. Belediye yetkilileri proje ile ilgili gerekli itirazların yapılabilmesi için belirlenen sürenin 23 Eylül’de sona ereceği belirtildi




Geçtiğimiz yıl İzmit ve Büyükşehir meclislerinden geçen kararlarla kabul edilen Merkezi İş Alanları (MİA) projesi, CHP’nin konuyu mahkemeye götürmesi sonucu durdurulmuştu. Mahkeme tarafından verilen imar planında tadilat kararı İzmit Belediyesi tarafından uygulandı.


 


CHP YİNE MAHKEMEYE GİTTİ


Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında ise konu AKP’li üyelerin oyları ile kabul edilmişti. Alınan meclis kararının ardından MİA projesi ile ilgili imar tadilatı askıya çıkarıldı. Konu hakkında CHP’li yöneticiler yeniden devreye girerek bir kez daha yargı yoluna gitti.


 


23 EYLÜL SON TARİH


Bu arada İzmit Belediyesi yetkilileri, MİA projesinin askıdan inme süresinin 23 Eylül’de sona ereceği açıklandı. Yetkililer, 1/1000 ölçekli 465 hektarlık alanı kapsayan Merkezi İş Alanı (MİA) projesinin 15 Ağustos’ta askıya çıktığını, bir aylık askı süresinin Kurban Bayramı tatili nedeniyle 23 Eylül Cuma günü mesai saatinin bitiminde sona ereceğini belirtti. MİA bölgesinde kalan parseller için tapularıyla birlikte gelen vatandaşlara müdürlüğümüzün planlama biriminde gerekli bilgiler verilmektedir” dediler.


Kocaeli Gazetesi


Geri Dön