27 / 04 / 2024

İzmit Tren Garı yaya üst geçidi inşaatı 2 ay sonra tamamlanacak!

İzmit Tren Garı yaya üst geçidi inşaatı 2 ay sonra tamamlanacak!

İzmit Tren Garı’nda yer alan ve tren garı ile sahil yolunu birbirine bağlayacak olan yaya üst geçidi yapımı için ihale tamamlandı. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Firmanın inşaat çalışmalarını kısa sürede tamamlanacak.



İzmit Tren Garı’nda yer alan ve tren garı ile sahil yolunu birbirine bağlayacak olan yaya üst geçidi yapımı için ihale tamamlandı. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Firmanın inşaat çalışmalarını kısa sürede tamamlaması bekleniyor


Yüksek Hızlı Tren (YHT) çalışmaları kapsamında yenilenen İzmit Tren Garı’nda vatandaşların sahil yoluna ulaşımını kolaylaştırmak ve içerisinde yer alacak çeşitli mekanlarla tren yolcularına hizmet sunmak amacıyla köprü inşa edilmesi kararlaştırılmıştı. Kaba inşaat çalışmaları İzmit Tren Garı yenileme işi kapsamında tamamlanan köprüde iç mekanlar, merpenler ve merpen korkuları bir türlü yapılamadı. 


EN GEÇ İKİ AYA HAZIR

TCDD Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde köprünün detay yapım işi için ihaleye çıktı. Genel müdürlük tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan özel firmaya kısa süre önce yer teslimi yapıldı. Malzemelerinin hazır olduğu öğrenilen köprü detay yapım işi için özel firmanın en kısa sürede inşaat çalışmalarına başlayacağı ve yaklaşık iki ay içerisinde işi tamamlayacağı öğrenildi. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön