04 / 05 / 2024

İzmit'in yeni stadının yüzde 95'i tamam!

İzmit'in yeni stadının yüzde 95'i tamam!

İzmit'in yeni futbol stadyumunun inşaatında yüzde 95 seviyesine gelindi. Yeşil-siyah renkli, yanmaz malzemeden yapılan koltukların montajına başlanacak.



Alikahya sırtlarındaki yeni futbol stadyumunu  TOKİ  yaptırıyor. 127 milyon TL'ye mal olacağı hesaplanan stadyum inşaatında yüzde 95 seviyesine gelindi. Yeni stadın dış görünümü gerçekten çok heybetli. 


SKORBOARD TAKILDI


İzmit'in mevcut İsmetpaşa Stadı'nda açıldığından beri doğru dürüst bir skorbord olmamıştı. Yeni statta elektronik skorbord da takıldı. 


İNCE İŞLER

33 bin seyirci kapasiteli stadyumun dış cephesinde ince işler yapılıyor. Stat, mart sonu veya nisan başında futbol maçlarına hazır hale gelecek. Ancak ulaşım konusu hâla askıda. 

İzmit Alikahya mevkiinde TOKİ tarafından yaptırılan ilimizin yeni stadyumunda inşaat seviyesi %95'e ulaştı. 127 milyon TL'ye mal olacak 33 bin seyirci kapasiteli henüz isimsiz stadyumun inşaatını üstlenen Albayraklar firması yetkilileri mart oyu sonu veya nisan ayı başında yeni stadın futbol maçlarına hazır hale geleceğini açıkladılar. 


ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KOLTUKLAR GELİYOR 

Henüz ismi belirlenmeyen 33 bin kişi kapasiteli yeni şehir stadında skorbord ve aydınlatma sistemleri de tamamlandı. Müteahhit firma yetkilileri, yurt dışında imal edilen, Yeşil-Siyah renklerdeki yanmaz malzemeden yapılan koltukların önümüzdeki hafta geleceğini ve montajın başlayacağını söylediler. Stat zemini için yerden ısıtma, soğutma sistemleri ve drenaj çalışması da tamamlandı. Zemine çim serme işi mart ayı başında başlayacak. Yine mart ayı içinde stat çevresindeki düzenlemeler, peyzaj ve otopark çalışmaları bitirilecek. 


YOLLAR HENÜZ YAPILMADI 

Şehrimizin 33 bin kişi kapasiteli yeni stadı, futbol maçları oynanabilecek hale 2-3 ay içinde gelmiş olacak. Ama henüz yeni stat için Otoyol ve D-lOO'den bağlantı yollarının yapımına başlanmadı. Bu haliyle birkaç bin kişinin katılacağı bir organizasyonun bu statta yapılması, ulaşım açısından hayli zor. Yeni statla ilgili yol bağlantılarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekiyor. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön