05 / 05 / 2024

İzmit'te kapalı hayvan pazarının temeli atıldı!

İzmit'te kapalı hayvan pazarının temeli atıldı!

Yaklaşık 20 bin metrekarelik alan içerisinde, bin 550 hayvan kapasitesine sahip, 5 bin 900 metrekarelik kapalı hayvan padoklarının içerisinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri yer alacak.



Bin 36 metrekare kullanım alanından oluşan idari bina 2 katlı olacak. Alt katında ise kafeterya, misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, teknik bölümler ve mescit; üst katta restoran, mutfak, idari birimler ve teras bulunacak.


Kapalı Hayvan Pazarı’nın temel atma törenine, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Burası da büyük bir proje tam 20 dönüm üzerinde özellikle yetiştiricimizin ve Kocaeli’de yaşayan tüm insanların önemli bir ihtiyacı giderildi. Hepimiz hayvan alırız. Ya kasap olarak alırız, ya da kurban, adak vesilesiyle. Ama biliyorsunuz bunun alımı kesimi hep önemlidir. Bu hem halkımıza hem de hayvan yetiştiricimize haksızlıktı aynı zamanda çevreci bir durum değildi. Çok şükür yaptığımız çalışmalar ve önce geçici kurduğumuz çalışmalardan sonra Büyükşehir Belediyemizden tahsis ettiğimiz bu 20 dönümlük yere Türkiye’nin en modern hayvan pazarını ve borsasını yapıyoruz. Çevre çalışmalarıyla yaklaşık 10 milyonluk bir proje olacak. Başta hükümetimiz, tarım müdürümüz ve bu konuda yetkili kişiler biliyor ki son 10 yıldır köylerimize çiftçimize, yetiştiricimize çok daha farklı bir bakış açısı var” şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön