03 / 05 / 2024

İzmit'te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!

İzmit'te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!

Merakla beklenen İzmit Belediye Meclis Toplantısında imar planları masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal imar planı ile ilgili iddialara yanıt verdi.



İzmit Belediyesi, merakla beklenen Şubat ayı meclis toplantısını resmen gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmit Belediye Meclis Toplantısında Merkezi İş Alanı Projesinde olan ve Millet İttifakının yaptığı oy birliği ile reddedilen gündemle ilgili AKP'lilere cevap veren CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal, “Bu planı haklı gösterebilmek için yüzlerce dönüm tarım alanları sanayi alanına çevrilmiştir. Nasıl böyle bir teklif meclisten oy çokluğuyla geçer. Bunu mantığımız ve vicdanımız kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.
 
Gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalar yapan İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan, başkanlığını yaptığı toplantıda 18 maddenin görüşüldüğü ve sonuca bağlandığını açıkladı. Merkezi İş Alanı Projesinde bulunan bir alanın Akaryakıt İstasyonu olarak düşünülmesine karşı meclis gündemi oy çokluğuyla reddedildi.

İzmit te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!

Kişiye özel plana izin yok

CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal gündem maddesiyle ilgili şöyle konuştu; “MİA İmar Planı Sanayi Mahallesi’ndeki parseldeki alanın akaryakıt istasyonu olarak planlanmasına dair ve ‘yeni akaryakıt istasyonu açılmasına müsaade edilmeyecektir’ ibaresinin plan notlarından kaldırılması maddesi. Burada doğrudan kişiye özel bir plan değişikliği söz konusu. Bu vicdanları yaralamaktadır. Bu plan rant uğruna harcanmaktadır. Kişiye özel plan anlayışıyla yapılan değişikliğe karşı çıktık.

İzmit te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!

Kente zarar verilmemeli

Bu planı haklı gösterebilmek için yüzlerce dönüm tarım alanları sanayi alanına çevrilmiştir. Nasıl böyle bir teklif meclisten oy çokluğuyla geçer. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunu mantığımız ve vicdanımız kabul etmiyor. Bir plan yapıyorsanız bu planın arkasında durmanız gerekiyor. Böyle yaparsanız kente zarar verirsiniz. Arkasında duramayacağınız bir planı yapmamalısınız.

Ben bu planın davacısıydım. CHP olarak da biz taraftık ve bu davayı kazandık. İnanmadığınız bir plan var ortada. Buraya daha doğru bir plan yapalım. Bu plan notunu siz koydunuz. Sizin yaptığınız ve arkasında duramadığınızı çözebilmek adına itiraz ediyorum ben” ifadelerini kullandı. 1 Mart 2022 salı günü saat 15.00'da meclis toplantısının olacağına karar verdi.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

İzmit Belediyesi ilçedeki metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyor!

 

 


Geri Dön