27 / 04 / 2024

İzmit'te ruhsata aykırı ek imalatlara ceza!

İzmit'te ruhsata aykırı ek imalatlara ceza!

İzmit Belediyesi'nin haftalık encümen toplantısı İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında yapıldı. 



İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında İzmit Belediyesi makam toplantı salonunda yapıldı.

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğüne ait toplam 8 madde konuşuldu.

Parsellere Geçit Hakkı Verildi

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün dosyasındaki Körfez Mahallesi 1875 ada 3 ve 4 numaralı parsellerin tevhidi ve Zeytinburnu Mahallesi 1118 numaralı parselin ifrazı için olan gündem maddeleri encümen tarafından onaylandı. Emlak İstimlak Müdürlüğü dosyasında bulunan Ambarcı Mahallesi 401 ve 409 numaralı parsellerdeki geçit hakkı talebi belediye mülkiyetinde olan 76 metrekarelik 401 parselin kıymet takdir komisyonunca belirlenen 2,669 TL bedelin ödenmesi ardından geçit hakkı haritasının onaylanması amacıyla encümene sunuldu. İzmit Emirhan Mahallesi 401 ve 2022 numaralı parsellerdeki geçit hakkı talebi de encümende onaylandı. Yenidoğan Mahallesi 4428 ada 2 numaralı parselde 1998'de yapılan şuyulandırma çalışmasında vatandaşın sehven bedele dönüştürülen hissesinin düzeltilerek konutun bulunduğu yerden hisse verilmesi için olan talep encümende onaylandı.

Ruhsata Aykırı Ek İmalatlara Ceza

Yapı Kontrol Müdürlüğünün dosyasında bulunan Cumhuriyet Mahallesi 1193 ada 187 numaralı parselde yer alan ruhsatlı binanın zemin katındaki iş yerinde kaçak olarak yapılan sundurma için 2,800 TL cezai işlem uygulanması kararı da encümende onaylandı. İzmit Karabaş Mahallesi 1040 ada 156 numaralı parselde projeye aykırı imalat yapılan ruhsatlı binada daha önce belirlenen 6,973 lira cezai işleme ek olarak yapılan aykırı imalatların projeye uygun duruma getirilmesi için olan gündem maddesi de encümene sunuldu. Yahyakaptan Mahallesi 4985 ada 2 numaralı parselde yer alan binanın ruhsat ve proje şartlarını yerine getirmesi sebebiyle ruhsata bağlanması için karar encümende onaylandı.


Geri Dön