29 / 04 / 2024

İzmit’te tarihi yapılar restore ediliyor!

 İzmit’te tarihi yapılar restore ediliyor!

Kapanca Sokak’ta bulunan tarihi bir yapı daha restore edilerek gelecek nesillere aktarılacak. İzmit’te Osmanlı dönemine ait sivil mimari örneklerinden tarihi bir eser daha İzmit Belediyesi’nce restore edilecek.




Başkan Doğan’ın göreve geldiği daha ilk günlerde el attığı tarihi eserlerin kurtarılması yönündeki çalışmalar ile yok olmaya yüz tutan onlarca eser restore edildi. Kapanca Sokak’ta bulunan  tarihi bir yapı daha restore edilerek gelecek nesillere aktarılacak. 


KAMULAŞTIRILDI

İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Akçakoca Mahallesi Kapanca Sokak 189 Ada ve 18 parseldeki harabe yapı İzmit Belediyesi’nce kamulaştırıldı. Kamulaştırmanın ardından tarihi yapının restorasyonu için hazırlanan proje  Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nca onaylandı.


YIL SONUNA KADAR

Kurulun onayından sonra 3 odalı, 2 sofalı, mutfak ve banyosu bulunan konağın restorasyonu yaklaşık 322 bin liraya  ihale edildi. Yetkililer, tarihi yapının restorasyon çalışmalarına başlanıldığını ve işin yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.




Geri Dön