29 / 04 / 2024

izmit restorasyon

izmit restorasyon

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, tarihi binaları restore ediyor.

İzmit Mesut Barış Konağı yarın açılıyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Mesut Barış Konağı'ndaki çalışmaları tamamladı.

İzmit'teki tarihi yapılar restore ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bölgedeki tarihi yapıların hayata kazandırılması ve korunması için restorasyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar için yaklaşık 562 bin lira harcanacak.

İzmit'teki konaklar restore ediliyor!

İzmir Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde İzmit’te onlarca konak, cami, çeşme, hamamın restorasyonu gerçekleştirildi.

İzmit Belediyesi'nden restorasyon atağı!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit’in artık sadece sanayi şehri olarak anılmayacağını belirterek yok olmaya yüz tutan ata yadigarı eserlerimize sahip çıkmaya başladıklarını söyledi.

İzmit’te tarihi yapılar restore ediliyor!

Kapanca Sokak’ta bulunan tarihi bir yapı daha restore edilerek gelecek nesillere aktarılacak. İzmit’te Osmanlı dönemine ait sivil mimari örneklerinden tarihi bir eser daha İzmit Belediyesi’nce restore edilecek.

İzmit Yeni Hamam'ın restorasyon ihalesine 7 teklif!

İzmit Hacıhasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi'nde bulunan Yeni Hamam'ın restorasyon ihalesi gerçekleşti. ş Süresi 180 gün ve yaklaşık maliyeti 1 milyon 159 bin 426 TL olan hamamın ihalesine 7 firma katıldı.

İzmit'te Orhan ve Çukurbağ mahallelerinde restorasyon yapılacak!

İzmit Belediyesi tarafından restorasyon çalışması yapılacak Orhan ve Çukurbağ mahallelerinde zemin etütü yapılıyor.

Maco Yapı İnşaat Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maco Yapı İnşaat Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Osmanoğlu, Mehmet Conoğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 25 Mart'ta Esenler, Kazım Karabekir Mahallesi'nde kuruldu.

Portakal Hafız Konağı’nın restorasyon ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna sahip çıkmaya devam ediyor. Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri şehre kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor...

Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları bitiyor!

İstanbul Boğazı kıyısında bulunan ve "Ortaköy Camisi" olarak bilinen Büyük Mecidiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Mayıs ayında ibadete açılacak camide, 3 yıl süren restorasyon çalışmalarında 8 milyon liraya yakın para harcandı.

Akkar Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkar Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Karahan, Burak Kargın tarafından 200 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Mart'ta Esenyurt'ta kuruldu.

TOKİ restorasyon kredisini 125 bin liraya çıkardı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2005'te başlattığı "restorasyon kredisi" uygulaması ile 530 kültür varlığına kredi desteği verdi. Başlatılan restorasyon projelerinden 335'i tamamlanarak kültür değerleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

TOKİ restorasyon kredisini 125 bin liraya çıkardı!

Bugüne kadar 530 restorasyon projesi için 46 milyon lira kredi tahsis eden TOKİ, 7 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasmda restorasyon kredisi başvurularım kabul edecek. TOKİ, kredi üst limitini bu yıl 125 bin liraya çıkardı.

Mardin Kalesi'nde restorasyon çalışması başladı!

218 yıl aradan sonra ilk defa restorasyon kapsamına alınan Mardin Kalesi için yüklenici firma İtalya’dan özel olarak getirdiği çelik bariyerleri, kale etrafında monte etmeye başladı. Çalışmaların 2 yıl sürmesi bekleniyor...

TOKİ restorasyon kredisini 125 bin liraya çıkardı!

Yıkılma ve yok olma tehlikesi bulunan tarihsel değerleri, sağladığı restorasyon kredileriyle gelecek nesillere kazandıran TOKİ, bugüne kadar 530 restorasyon projesi için 46 milyon lira kredi tahsis etti

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Arda, Selcen Zeliha Özkök Arda tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Mart'ta kuruldu.

Anadolu Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynep Kızıldeli tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Şubat'ta Bahçelievler, Kocasinan Merkez Mahallesi 'nde kuruldu.

İzmir Kuş Cenneti'ndeki Kuluçka Adası'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

İzmir Kuş Cenneti yavru flamingolara hazır. Flamingoların Türkiye'deki iki üreme sahasından biri olan İzmir Kuş Cenneti'ndeki yaklaşık 6,5 dönümlük kuluçka adası, yapılan restorasyon çalışmasıyla üreme sezonuna hazır hale getirildi

izmit restorasyon Haberi

izmit restorasyon

Yaklaşık 3 bin senelik geçmişi olan Roma, Bizans gibi medeniyetlere ev sahipliği de yapan İzmit’teki tarihi Kapanca Sokak, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yeniden hayat buluyor.

İzmit Körfezi’ne hakim bir noktadaki Akçakoca Mahallesi’nde yer alan 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar bir süre öncesine kadar ilgisizlikten yok olmaya yüz tuttu. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Dr. Nevzat Doğan’ın İzmit Belediye Başkanı olmasıyla birlikte buram buram tarih kokan Kapanca Sokak’taki onlarca tarihi yapının kurtarılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Zorluklara Rağmen

Yoğun uğraşlar sonucunda Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi Kapanca Sokak’ta projeler hazırlanarak kamulaştırmalar yapıld ve restorasyon çalışmalarına başlandı. Tarih Koridoru Projesi kapsamında 151 metre uzunluğunda ve 3610 metrekare alandaki Kapanca Sokak’ta milyonlarca harcanarak 11 adet tescilli yapının restorasyonu yapıldı. Sokakta bulunan...