28 / 04 / 2024

Portakal Hafız Konağı’nın restorasyon ihalesi yapıldı!

Portakal Hafız Konağı’nın restorasyon ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna sahip çıkmaya devam ediyor. Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri şehre kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna sahip çıkmaya devam ediyor. Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri şehre kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Binası’nda gerçekleştirilen ihale ile İzmit Çukurbağ Mahallesinde bulunan Portakal Hafız Konağı’nın restorasyon çalışması için ilk adım atıldı.


Büyükşehir destek hizmetleri binasında konağın restorasyonu için gerçekleştirilen ihaleye 4 firma katıldı. En yüksek teklif 2 milyon 478 bin 731 TL ile Sağun İnşaat, en düşük teklif ise 1 milyon 930 bin 217 TL ile İşsan İnşaat tarafından verildi. İhale sonucu komisyon kurulunun kararından sonra açıklanacak.


Portakal Hafız Mescidi, Süleyman Paşa Hamamı ve Sırrıpaşa Konağı gibi İzmit’in tarihi eserlerini bir bir gün yüzüne çıkaran Büyükşehir, kent genelinde de çok sayıda restorasyon çalışmasına imza attı. 150 yıllık bir geçmişe sahip bulunan Portakal Hafız Konağı’nın restorasyonu ile tarihi değerlerden biri daha gelecek nesillere aktarılmış olacak.



Maraş Gündem


Geri Dön