27 / 04 / 2024

İzmit'te yıkılan 7 katlı binanın enkazı duruyor!

İzmit'te yıkılan 7 katlı binanın enkazı duruyor!

İzmit İnönü Caddesi Hafız Şerif Sokak'ın başında bulunan Mustafa Ayyıldız'a ait 7 katlı bina, kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz pazar günü yıkılmaya başlanmıştı. 7 katlı binanın enkazı olduğu gibi duruyor.



Kentsel dönüşüm kapsamında şehir merkezinde yıkımı devam eden 7 katlı binanın enkazı olduğu gibi duruyor.

İzmit İnönü Caddesi Hafız Şerif Sokak'ın başında bulunan Mustafa Ayyıldız'a ait 7 katlı bina, kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz pazar günü yıkılmaya başlanmıştı. 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar alan ve yıkımı olay olan binadan kalkan toz esnafı da vatandaşı da mağdur etmişti. Binanın İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi'ne yakın olması nedeniyle yıkımın okulların açılacağı haftaya denk getirilmesi herkesin tepkisini çekmişti.

ESNAF TEPKİLİ

Bölgede çok sayıda kırtasiye bulunması nedeniyle esnaf, yıkımın çabuk bitmesini ve enkazın hemen kaldırılmasını istemişti. Ancak yetkililer bu konuda işi ağırdan alıyor. Yaklaşık bir haftadır ağır aksak yıkılan binadan arta kalan moloz yığını ise öylece duruyor. Bir türlü kaldırılmayan enkaz Hafız Şerif Sokak esnafını ve sakinlerini zor durumda bıraktı. Yaya geçişlerini de kapatan bina enkazının görüntüsü savaş filmlerini aratmıyor. Yıkılan binanın enkazı Hafız Şerif Sokak'ta bulunan kaldırımlarının üstüne yığıldı.

NE ZAMAN BİTECEK?

Asrın felaketi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ni yaşayan İzmitliler için enkaz görüntüsü güzel anıları canlandırmıyor. Vatandaşlar, "Madem böylesi sorunlu bir yıkım yapıldı o zaman enkazı da bir an önce kaldırılsın. Ne iş yapabiliyoruz, ne de evimizin kapısını penceresini açabiliyoruz" diyerek isyan etti. Enkazın ne zaman kaldırılacağıysa hala belirsiz.

Bizim Kocaeli


Geri Dön