10 / 05 / 2024

izmit bina enkaz

izmit bina enkaz

İzmit İnönü Caddesi Hafız Şerif Sokak'ın başında bulunan Mustafa Ayyıldız'a ait 7 katlı bina, kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz pazar günü yıkılmaya başlanmıştı. 7 katlı binanın enkazı olduğu gibi duruyor.

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Bina enkaz bedeli nedir?

Bina enkaz bedelinin ne olduğunu ve nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Bu konuda son zamanlarda oldukça internette arama yapılıyor. İşte merak edilen bina enkaz bedeli!

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

İzmit Turgut Mahallesi Evliya Çelebi Sokak üzerinde yer alan iki bina toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

İzmir’i yıkan imar planı ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde çok sayıda bina enkaz oldu. Yıkımların nedenleri halen tartışılırken, Bayraklı ile Bornova'daki yıkımların nedeni ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir Bayraklı'da enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmiyor!

İzmir'de geçen cuma günü meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü ve can kayıpları yaşandı. En çok hasar gören Bayraklı ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

Konya'da 2 katlı bina çöktü! 3 kişi enkaz altında kaldı!

Konya Karatay'da 2 katlı kerpiç bina çöktü, 3 kişinin  enkaz altında kaldığı belirtildi. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü!

Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç bina çöktü. Enkaz altında kaldığı düşünülen 3 katlı bina için arama çalışması başlatıldı.

Brezilya’da çöken 7 katlı binada ölü sayısı 3’e çıktı!

Brezilya'nın Ceara eyaletinde salı günü 7 katlı bina çöktü. Bina enkazı altında 2 kişinin daha bulunması ile ölü sayısı 3’e çıktı….

izmit bina enkaz Haberi

izmit bina enkaz

Kentsel dönüşüm kapsamında şehir merkezinde yıkımı devam eden 7 katlı binanın enkazı olduğu gibi duruyor.

İzmit İnönü Caddesi Hafız Şerif Sokak'ın başında bulunan Mustafa Ayyıldız'a ait 7 katlı bina, kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz pazar günü yıkılmaya başlanmıştı. 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar alan ve yıkımı olay olan binadan kalkan toz esnafı da vatandaşı da mağdur etmişti. Binanın İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi'ne yakın olması nedeniyle yıkımın okulların açılacağı haftaya denk getirilmesi herkesin tepkisini çekmişti.

ESNAF TEPKİLİ

Bölgede çok sayıda kırtasiye bulunması nedeniyle esnaf, yıkımın çabuk bitmesini ve enkazın hemen kaldırılmasını istemişti. Ancak yetkililer bu konuda işi ağırdan alıyor. Yaklaşık bir haftadır ağır aksak yıkılan binadan arta kalan moloz yığını ise öylece duruyor. Bir türlü kaldırılmayan enkaz Hafız Şerif...