11 / 05 / 2024

İzmit'teki tarihi bina restore edilecek!

İzmit'teki tarihi bina restore edilecek!

İzmit’in tarihine sahip çıkmayı kendine görev kabul eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan kentteki bir tarihi binayı daha hayata döndürüyor.




İzmit’in tarihine sahip çıkmayı kendine görev kabul eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bir tarihi binayı daha kurtarıyor.



Cedit Mahallesi Baç Mevkiinde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bina, İzmit Belediyesi tarafından 900 bin lirası nakit, 307 bin lirası da yapı karşılığı istimlak edildi. İstimlak edilen tarihi yapının restorasyonun içinde de geçtiğimiz günlerde ihale yapılmıştı. Yaklaşık 562 bin liraya mal olacak restorasyon çalışması başladı.  İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bölgeye giderek restorasyon çalışmalarını inceledi.


Yok Olmak Üzereydi


Restorasyon çalışmaları hızla süren, 1 adet bodrum kat, 2 adet normal kat, 1 adette cihannüma katından oluşan 287,2 metrekarelik tarihi binada incelemelerde bulunan Başkan Doğan, yıkılmaya, yok olmaya yüz tutmuş bir binayı daha İzmit tarihine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “bir tarihi binamızı daha restore edip, yaşatıyoruz. Baç bölgemizde bu bina yıllardır bakım bekliyordu.


Bina Satın Alındı, Restore Ediliyor


Yapı özel şahıslara ait olduğu için çok fazla bir şey yapılamıyordu. Belediye başkanı olarak birkaç kez yapı sahipleriyle görüşmeme, destek vermeme rağmen bir türlü buranın restorasyonunu sağlayamamıştık. Sonunda oturduk, anlaştık ve satın aldık. Şuanda burası İzmit Belediyesi’nin bir mülkü ve biz hızla restorasyonuna başladık. Restorasyonun tamamlanmasıyla binayı, yine sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında halkımızın hizmetine sunacağız. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlamak istiyoruz” dedi.





İzmit Belediyesi


Geri Dön