27 / 04 / 2024

İZODER, okullu yalıtımcı yetiştiriyor!

İZODER, okullu yalıtımcı yetiştiriyor!

Yalıtım sektörünün personel açığını kapatmak için İZODER, üniversitelerde seminerler düzenliyor



Yalıtımın hem çevreye hem de ekonomiye katkılarının boyutları yatırımları da beraberinde getirdi. Türkiye'de de 100 bin kişi bu sektörde çalışıyor ve sektör kalifiye elemana ihtiyaç duyuyor. Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) ise bu eksiği kapatmak için üniversitelerde eğitim seminerleri düzenliyor. İZODER Genel Başkanı Sedat Arıman da 2009'un son çeyreğinde yaşanan olumlu gelişmelerin 2010'da daha hareketli ve canlı geçeceğini gösterdiğini, yılın ilk aylarında beklenen olumlu mali gelişmelerle sektörün şu anda yakaladığı ivmeyi devam ettirip büyümeye geçeceğini söylüyor.

2009 yılında üniversitelere yönelik çalışmalarını Anadolu Üniversitesi'nde yapılan su yalıtımı semineriyle başlatan İZODER, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi'nde ısı yalıtımı, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde ses ve yangın yalıtımı, Trakya Üniversitesi'nde su yalıtımı seminerlerini gerçekleştirdi. İZODER, İTÜ İnşaat Fakültesi başta olmak üzere bazı üniversitelerde inşaat mühendisliği adaylarına son sınıflarında bu konuyu seçmeli ders olarak da sunuyor.

500 ÖĞRENCİYE SEMİNER VERDİ
"Gelecekte bu alanda görev alacak mühendis ve teknikerlerin vasıfları sektörün istediği ve gerek duyduğu şekilde olmalı. Seminerlere öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor çünkü ilk kez meslekleri ile ilgili pratik bilgiler alıyorlar" diyen Arıman, İZODER olarak farklı üniversitelerde, yaklaşık 500 öğrenciye yalıtım konusunda seminerler verdiklerini söyledi.

Habertürk


Geri Dön