02 / 05 / 2024

İZSU 10 yılda 10 ilçenin altyapı sorununu çözdü!

İZSU 10 yılda 10 ilçenin altyapı sorununu çözdü!

Yatırımların çoğu, çevre sorunlarıyla boğuşan ve Büyükşehir sınırlarına 2004 yılından sonra dahil edilen Kemalpaşa, Bayındır, Torbalı, Seferihisar, Menderes, Selçuk, Urla, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinde gerçekleştirildi.




Gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla öne çıkan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2005-2014 yılları arasında rekor yatırım gerçekleştirdi. Yatırımların çoğu, yıllardır alt yapı desteği alamadığı için çevre sorunlarıyla boğuşan ve Büyükşehir sınırlarına 2004 yılından sonra dahil edilen Kemalpaşa, Bayındır, Torbalı, Seferihisar, Menderes, Selçuk, Urla, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinde gerçekleştirildi. 

5216 Sayılı Belediye Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanına giren bu 10 ilçe, geniş çapta belediye hizmeti aldı. Yüksek tempoda geçen 10 yılda 10 ilçenin alt yapı sorunları büyük ölçüde çözüldü. Başta ilçe merkezleri, ardından mahalle ve köyler sağlıklı ve kesintisiz suya, kanal sistemine kavuştu. İleri biyolojik atıksu arıtma tesisleri kuruldu. Kansere neden olabilecek asbest borular sökülerek yerine sağlıklı ve uzun ömürlü borular döşendi. Eskiyen içme suyu depoları yenilendi, yeni kuyular açılarak yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı giderildi. 

Kaçaklar nedeniyle yaşanan su sıkıntıları ortadan kaldırıldı. Taşkınlara neden olan dereler ıslah edildi. 26 köyde arsenik veya demir ve mangan arıtma tesisleri kurularak sağlıklı su verilmesi sağlandı. 

Köylerdeki su depolarına "güneş enerjili otomatik klorlama sistemi" kuruldu. 2004 yılında başlayan çalışmalarla tarihi yatırımlara kavuşan ilçelerde yaşam standardı yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin arından Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil edilen 9 ilçede de yatırımlara başladı. 


Küçük Menderes 


Geri Dön