02 / 05 / 2024

İZSU'nun yaşattığı su sıkıntısına tepkiler gelmeye devam ediyor!

İZSU'nun yaşattığı su sıkıntısına tepkiler gelmeye devam ediyor!

İZSU'nun birçok ilçede yaptığı kesintilerle vatandaşlara yaşattığı su sıkıntısına tepkiler gelmeye devam ediyor. Kesintilerle ilgili bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'dan geldi.




İZSU'nun birçok ilçede yaptığı kesintilerle vatandaşlara yaşattığı su sıkıntısına tepkiler gelmeye devam ediyor. Kesintilerle ilgili bir tepki de  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'dan geldi. İZSU'nun içindeki birçok sorunun yönetim ve denetim aksaklığından kaynaklandığını belirten Doğan, "Sayın Aziz Kocaoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu İZSU, malesef çok kötü yönetiliyor. Bunun sebesi ise Kocaoğlu'nun İZSU'nun işleyişine gereksiz, zamansız ve genel olarak teamüllerin dışında müdahale etmesinden kaynaklanıyor. Oysa İZSU'nun kasası ağzına kadar para dolu. Ancak İZSU, İzmirlilere hizmet veremiyor" dedi.


En pahalı su

İZSU'nun hizmet üretemediğini söyleyen Doğan, "İZSU, nakit problemi olmamasına rağmen İzmirlilere Türkiye'nin en pahalı suyunu içirmeye devam ediyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde uygulanmayan kademeli ve katlamalı su fiyatlarını görüyoruz. Sayın Kocaoğlu'nun başarısız yönetimi İZSU'nun icraatlarına da yansımıştır" dedi. İZSU'yu daha önce meclis üyelerinin denetlediğini hatırlatan Doğan, "Kocaoğlu bu uygulamayı kaldırdı ve denetçileri bürokratlardan seçti. Kocaoğlu yönetim anlaşıyına güvenseydi böyle bir uygulama yapmazdı. Diyelim ki, muhalefetin içinden meclis üyelerine bu denetim görevini vermiyor, o zaman CHP'li belediye meclis üyelerine versin. Sayın Kocaoğlu'nun bu yanlıştan bir an önce dönmesini istiyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır




Geri Dön