16 / 05 / 2024

İzzet Çapa City's AVM'de restoran açıyor!

İzzet Çapa City's AVM'de restoran açıyor!

12 Eylül pazar günü, referandumla tamamlanacak hafta, ülke gündeminde yeni tarihi sayfaların açılmasına sahne olacak



Evet-hayır kampanyalarının son bulması sevindirici. Sakın, ondan sonra 'rahatlayacağız' diye beklemeyin. Referandumun sonucu ne olursa olsun, ertesi gün siyasi hayatımızda başka tartışmalar gündeme geliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da gelecek yıl için "Yeni Anayasa" sözü verdi.

Bu kez ona odaklanacağız. Bu arada, Patronlar Kulübü TÜSİAD ile Erdoğan arasındaki ilişkilerin nasıl seyredeceği de merak konusu.

Ayvalık'ta tatilde iken Erdoğan'ın "Taraf olmayan bitaraf olur" sözlerine muhatap olan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, bir TV kanalında Başbakan'a cevap verdi, ardından da Paris'e uçtu. TÜSİAD'ın Fransa'daki muadili MEDEF (Mouvement des Entreprises de France) yönetimi ile buluşan Boyner, sanırım yurda döndü. Boyner'le değil önemli bir TÜSİAD üyesiyle konuştum.

"Polemikten yorulduk, artık Sayın Erdoğan'a cevap vermeyi düşünmüyoruz" diyen bu üye, 12 Eylül sonrasına baktıklarını anlattı.

Peki, 12 Eylül ertesindeki Türkiye falında neler görünüyor?

Kaynağım, "Yine hareketli günler ve aylar var" diyerek öngörüsünü şöyle aktardı: "Anayasa tartışmaları, iktidarla muhalefet arasında devam eder. Hatta, genel seçimlerin birkaç ay erkene (2011 bahar ayları) alınması söz konusu olabilir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devam edip etmeyeceği tartışmaları gündeme gelir. Konjonktür yavaşlayabilir, ekonomi yine arka planda kalır."

Kaynağıma, referandum sonucuyla ilgili görüşünü sordum; "Evet ile Hayır'lar şimdilik başa baş görünüyor. Sonuç ortada, son dakika golleri önemli" dedi.   

Benim yorumum; TÜSİAD'ın ağır topları, kendilerini beklemeye aldılar, olan biteni dikkatle izledikten sonra 12 Eylül'ün ardından Erdoğan'la yeni bir diyalogun kapısını aralayabilirler. 

City's AVM'de hareket var İzzet Çapa restoran açıyor

City's Nişantaşı, 2008 yılı başında açıldığında Genel Müdür Kazım Çizmeci,  bu alışveriş merkezinin Londra'daki Harrods ile Paris'teki La Fayette mağazaları ayarında olacağını söylemişti.

Bu sözlerin üzerinden 1.5 yıla yakın zaman geçti, o hayal gerçekleşemedi.

Çünkü, konsept farklıydı. Geçenlerde Çizmeci ile buluştuk.

Ona ilk sorum. "Nişantaşı, sokaklarındaki marka mağaza ve butikleriyle

zaten 'Açıkhava Alışveriş Merkezi' durumunda. Sokak tiryakileri,  neden City's'e gelsin ki?"

Çizmeci, eleştirilerimi dikkatle dinledi, sonra da ilginç şeyler anlattı. Cumartesi günleri, merkeze 26-27 bin, pazar ile diğer günler ise 15-16 bin kişi uğruyormuş. Gelenler, boş dolaşmayı sevmiyormuş. Önce yemeğini yiyor, sinemasına gidiyor, sonra da alışveriş yapıyorlarmış...

Çizmeci, Türkler'in yanında şu sıralar Araplar'ın Ruslar'dan fazla geldiğini söylüyor. Beş yıldızlı otellere özel araç gönderip, turistleri aldıran Çizmeci, City's'deki işyerlerinin toplam yıllık ciro miktarının 745 milyon liraya ulaştığını açıkladı. Bölgenin "Tax Free" merkezi haline geldiğini söyleyen Çizmeci, AVM'deki 126 markadan verimli çalışmayan 50'siyle yolların ayrıldığını da ifade etti. Bu arada, H&M'le görüşmeler yapılıyormuş.

İlgilenenlere bir önemli not verelim. İzzet Çapa, City's'deki sinema katında restoran açıyor.

Çizmeci, Nişantaşı sokaklarındaki bazı marka mağazaların, dükkânlarını kapatıp kendilerine geldiğini, bazılarının da ikinci şubelerini açtığını söyledi.
Perihan ÇAKIROĞLU/Bugün


Geri Dön