10 / 05 / 2024

Jacques Albert Nasser kimdir? Jacques A. Nasser kaç dil biliyor?

Jacques Albert Nasser kimdir? Jacques A. Nasser kaç dil biliyor?

Ford Motor Company'deki yönetim kariyeri ile tanınan ve Koç Holding yönetim kurulunda aktif görev alan Jacques A. Nasser kaç dil biliyor, evli mi, çocuğu var mı, kaç yaşında, nereli, kimdir? İşte ayrıntılar...



JAQUES ALBERT NASSER KAÇ YAŞINDA?

Nasser, 12 Aralık 1947'de Lübnan'ın Amioun kentinde doğdu. Ailesi, o dört yaşındayken Avustralya'nın Melbourne kentine taşındı. Northcote Lisesi'ne devam etti ve daha sonra 1968'de Royal Melbourne Teknoloji Enstitüsü'nden işletme derecesi ile mezun oldu. 

JAQUES ALBERT NASSER KAÇ DİL BİLİYOR?

Nasser çok dillidir ve İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Portekizce bilmektedir.

 Jacques Albert Nasser kimdir? Jacques A. Nasser kaç dil biliyor?

JAQUES ALBERT NASSER KARİYERİNE NASIL BAŞLADI?

Nasser, kariyerine Ford Avustralya'da 1968'de mali analist olarak başladı. Ford'da ürün programlama ve mali analiz yönetimi, Asya-Pasifik ve Latin Amerika'daki operasyonların gözetimi ve Ford Avustralya'nın başkanı ve CEO'su olarak görev yapmak gibi çeşitli görevlerde bulundu. 1993'te Ford Avrupa'nın yönetim kurulu başkanı seçildi ve 1994'te Ford'un ürün geliştirmeden sorumlu grup başkan yardımcısı oldu. Nasser, 1999'da Ford Motor Company'nin başkanı ve CEO'su olarak atandı ve burada şirketi dönüştürmek için çeşitli değişiklikler ve girişimler gerçekleştirdi. işini çeşitlendirmek.

Nasser, Ford'daki görev süresi boyunca Bridgestone/Firestone Inc. ile lastik güvenliği ve geri çağırmalar konusundaki anlaşmazlık da dahil olmak üzere zorluklarla karşılaştı. 2001 yılında CEO olarak emekli oldu ve yerine William Clay Ford Jr geçti. Nasser, Ford'dan ayrıldıktan sonra JPMorgan Chase'in özel sermaye kolu olan One Equity Partners'ın kıdemli ortağı oldu ve British Sky Broadcasting dahil olmak üzere birçok şirketin yönetim kurullarında görev yaptı. ve Brambles.

2010 yılında Nasser, Avustralya madencilik şirketi BHP Billiton'un başkanı olarak atandı. Politika değişikliklerini uygulamaya, uzun vadeli finansal hedefleri sürdürmeye ve şirketin temettü politikasını gözden geçirmeye odaklandı. Nasser, 2017'de BHP Billiton'un başkanı olarak emekli oldu.

Nasser, kurumsal rollerine ek olarak çeşitli danışma kurullarında ve hayırsever faaliyetlerde yer aldı. National Order of the Cedar, Ellis Island Medal of Honor, Order of Australia ve Companion of the Order of Australia dahil olmak üzere birçok onur ve ödül aldı.

JAQUES ALBERT NASSER KAÇ ÖDÜL ALDI? JAQUES ALBERT NASSER HANGİ ÖDÜLLERİ ALDI?

Jacques Albert Nasser, 

- National Order of the Cedar
- Ellis Island Medal of Honor
- Order of Australia
- Centenary Medal
- Companion of the Order of Australia

olmak üzere tam beş ödül aldı.

JAQUES ALBERT NASSER HANGİ GÖREVLERİ YAPIYOR? JAQUES ALBERT NASSER HANGİ ŞİRKETLERDE KURUL ÜYESİ?

Jacques A. Nasser,
- Koç Holding
- Fox Corporation
- Altimetrik
- Great Barrier Reef Foundation
olmak üzere tam dört şirkette aktif olarak görev alıyor.

JAQUES ALBERT NASSER EVLİ Mİ? JAQUES ALBERT NASSER'IN ÇOCUĞU VAR MI?

Nasser ve yine bir Avustralyalı olan eski eşi Jennifer, 1970 yılında evlendi ve birlikte dört çocuğu var. 2009'a gelindiğinde Nasser, esas olarak Michigan'daki evinin dışında yaşıyordu, ancak 2010'da BHP Billiton'ın başkanı olduktan sonra Avustralya'da eşit zaman geçirmeye başladı ve aynı zamanda New York City, Londra ve Melbourne'da da mülkleri vardı. Avustralya-Amerika çifte vatandaşlığına sahiptir ve "Jac" lakaplıdır. Yarış tutkunu olarak tanımlanan Nasser, Concours d'Elegance etkinliklerinde periyodik jüri olarak görev yapmıştır. 1961 Lincoln Continental sahibidir.

Emily Kernan Rafferty kimdir? Emily K. Rafferty kaç yaşında?
Dr. Cem M. Kozlu kimdir?
Caroline Nicole Koç kimdir? Caroline Koç kaç yaşında?
Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!
Mustafa Rahmi Koç Kimdir?
Ali Y. Koç Kimdir?

Geri Dön