28 / 04 / 2024

Emily Kernan Rafferty kimdir? Emily K. Rafferty kaç yaşında?

Emily Kernan Rafferty kimdir? Emily K. Rafferty kaç yaşında?

Emily Kernan Rafferty, müzelerin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınan bir yönetici ve kültür aktivistidir. Metropolitan Sanat Müzesi'nin ilk kadın başkanı olan Emily K. Rafferty kimdir? İşte ayrıntılar...



Emily K. Rafferty, müzelerde uzun süre hizmet vermiş bir yöneticidir. Rafferty, 1949 yılında doğdu, yani 74 yaşında.2005-2015 yılları arasında Metropolitan Sanat Müzesi'nin başkanı olarak görev yaptı ve bu görevi sırasında müzenin baş idarecisi olarak çalışan ilk kadın oldu. Şu anda müzenin emerita başkanı olarak görev yapıyor. Ayrıca, Amerikan Kadın Tarihi Müzesi Kongre Komisyonu'nda da görev alıyor Aynı zamanda 2012-2016 yılları arasında New York Federal Rezerv Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

 Emily Kernan Rafferty kimdir? Emily K. Rafferty kaç yaşında?

Rafferty, New York'ta doğmuş ve Boston Üniversitesi'nden lisans derecesi aldı. Kariyerine 1976 yılında Metropolitan Sanat Müzesi'nde geliştirme departmanında başladı ve zamanla müzede yükselerek başkan yardımcısı oldu.

The Metropolitan Museum of Art'ta (The Met) 40 yıl boyunca hizmet veren Rafferty, kurumsal gelişim direktörü ve dış ilişkiler başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Başkanlık görevi sırasında müzede çalışan ve gönüllülerin sorumluluğunu üstlendi. Rafferty, dünya çapında finansman, pazarlama, sanat eserlerinin ülkeler arası ödünç verilmesi, yasal konular ve kültürel konular gibi alanlarda hükümet ve özel sektör yetkilileriyle çalıştı.


Geri Dön